Yunanistan'da ada feribotlarına Delta varyantı kısıtlaması

Turizm sektörünü salgın sonrasında ayağa kaldırmaya çalışan komşu Yunanistan'da Delta varyantı endişesi yaşanıyor. Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar için yeni önlemler getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da ortaya çıktıktan sonra dünya geneline yayılan Delta nedeniyle endişe sürüyor. Yunanistan'da önlemler yeniden sıkılaştırıldı.

AŞI OLMAYANLARA FERİBOT İÇİN TEST ŞARTI

Komşu ülkede bugünden itibaren Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar yeniden korona kurallarına tabi oldu. Bu bağlamda feribotla yolculuk yapacak olanlardan 48 saati geçmemiş, kişinin negatif olduğunu gösteren bir korona antijen (hızlı test) testi yaptırmaları isteniyor. Aşı süresi 72 saati bulanlar ise virüs taşımadıklarını PCR testi ile belgelemek zorunda. Ancak aşılamaları tamamlananlar veya daha önce Covid-19'a yakalanıp da iyileşenler, aşı belgelerini göstererek testten muaf olabiliyor.

VAKA SAYILARI BİR HAFTADA ARTTI

Yunan hükümeti, feribotlarla ilgili kısıtlamaların yeniden uygulanmaya başlamasına gerekçe olarak korona vakalarındaki artışı gösterdi. Son birkaç gün içinde günlük 700'den fazla yeni korona vakasının kaydedilen Yunanistan'da bu sayı geçen hafta günlük 200 ile 400 vaka arasındaydı.

GİRİT'TE TESPİT EDİLDİ

Hükümet, özellikle Girit Adası'nda tespit edilen bulaşıcı Delta varyantının yayılmasından endişe ediyor. Yunanistan'da vaka sayılarının düşmesi nedeniyle son haftalarda korona önlemleri gevşetilmeye başlanmıştı. (DW Türkçe)