Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Ankara elçisiyle görüşme sonrası karantinada

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, korona pozitif bir kişiyle temas kurduğu gerekçesiyle önlem amaçlı karantinaya alındı. Yunan basını, Dendias'ın görüştüğü korona taşıyıcısının, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Mihail Hristos Diamesis olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 'teyitli korona vakasıyla yakın temas' sonucu karantinaya alındı. Yunan basını, Dendias'ın görüştüğü korona taşıyıcısının, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Mihail Hristos Diamesis olduğunu yazdı.

Diamesis istişarelerde bulunmak amacıyla kısa süre önce Atina’ya gitmiş ve Dendias'ın yanı sıra dışişleri yetkilileriyle de biraraya gelmişti. Bununla birlikte, İefimerida.gr sitesinin ortaya attığı Ankara Büyükelçisi iddiası henüz resmi kaynaklardan doğrulanmış değil. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın sadece pozitif bir vakayla biraraya geldiği bilgisini açıklamakla yetindi; bu kişinin kim olduğu kamuyuyla paylaşılmadı.

MISIRLI BAKANLA GÖRÜŞEMEDİ

Dendias'ın şu an için endişe verici bir durumunun olmadığı, tedbir amaçlı karantina altında tutulduğu belirtildi. İefimerida.gr sitesindeki habere göre, Dendias’ın tüm programı iptal edildi ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Atina’yı ziyaret eden Mısırlı mevkidaşıyla da biraraya gelemedi. Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyiannis da teyitli korona vakasıyla biraraya gelişinden hemen sonra karantinaya alındı. 

ELÇİNİN NEREDE KAPTIĞI BİLİNMİYOR

Elçi Diamesis’in ise korona virüsüne nerede yakalandığı ve sağlık durumunun nasıl olduğu ile ilgili olarak bir bilgi paylaşılmadı. 

 

KORONA KİLİSEYİ DE VURDU

Atina’da korona virüsü salgını Bağımsız Yunanistan Ortodoks Kilisesini de etkilemeye başladı. Koronaya yakalan Arnavutluk Başpiskoposu askeri bir uçakla Atina’ya nakledildi ve tedavi altına alındı. Atina’da Sen Sinod Meclisi’nde de korona vakasına rastlanırken, başkentteki Başmetropolitlik'te geniş çaplı sağlık önlemleri alındı. 

Son bilgilere göre Yunanistan kilisesinin çok sayıdaki temsilcisinde korona saptanmış durumda. 

Yunanistan hükümeti, vaka sayılarındaki artış nedeniyle dün akşam yeni acil önlemler açıklamıştı. Buna göre, cuma akşamı itibarıyla ülke genelinde daha sert önlemler devreye girecek.