Yunanistan basınında 'seçim' yorumu: 'Erdoğan 7 canlı çıktı'

Türkiye'deki seçimlere haberlerinde yer ayıran Yunan basın kuruluşlarından Athens Voice, "Seçmenler, milliyetçilik, popülizm ve din unsurlarını, ekonomik durumun üstünde tuttu” yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimleri, Yunanistan basınında da yer buldu. 

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in aktardığına göre, seçimlerden bir hafta önce Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yunanistan’a verdikleri 'barış, diyalog ve işbirliği' mesajlarına geniş yer ayıran komşu Yunanistan basınından Athens Voice dergisi, seçim sonuçları ile ilgili olarak “Türkiye’de seçmenler, milliyetçilik, popülizm ve din unsurlarını, ekonomik durumun üstünde tuttu” dedi.

'SON SÖZ OĞAN'A OY VEREN SEÇMENDE OLACAK'

TA NEA gazetesi “Son dakikaya kadar büyük heyecan” dediği manşet haberinde, 'Erdoğan’ın tüm baskıları göğüslediğini, fakat seçimin ikinci turunda son sözün Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan’a oy veren seçmende olacağını' yazdı.

Dimokratia gazetesi ise “Erdoğan 7 canlı çıktı” dediği manşet haberinde, “Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na fark atarak, tüm anket şirketlerini hezimete uğrattı” dedi.

'ERDOĞAN'IN SEÇİMLERİ KAYBEDECEĞİ TAHMİN EDİLİYORDU'

Yunanistan basınında, seçimler öncesi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun yarışı önde bitireceği kanısı hakimdi. Birçok analist, seçim öncesinde, Erdoğan’ın, iktidarda yıpranması, Türkiye'nin ekonomik durumu ve rüzgarın muhalefet partilerinden esmesi nedeniyle seçimleri kaybedeceği' yönünde görüş bildirmişti.

Seçimlerin ardından Yunanistan'daki Radyo ve TV kanallarının haber bültenlerinde birinci sırayı oluşturan haberlerde ise genel olarak, “Türkiye’deki seçimlerin en büyük galiplerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP’ye destek veren MHP oldu” gibi ifadelere yer verildi. (DIŞ HABERLER)