Yunanistan'dan 'seçim' mesajı: En kötüsüne hazırlıklıyız

"Her zaman en iyisini ümit ederiz ama en kötüsüne göre hazırlık yaparız" diyen Dendias, iki ülke arasında ilişkilerin iyileştiğini fakat 'kat edilecek çok mesafe' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura işaret eden Dendias, ‘Erdoğan’ın saltanatının henüz bitmediğini’ dile getirdi. Anket sonuçlarına da değinen Dendias, Türkiye’de kamuoyu araştırmalarından doğru bir sonuç almanın zor olduğunu belirtti.

'TÜRKİYE, NEO-OSMANLICI POLİTİKALARDAN UZAKLAŞMALI'

"Her zaman en iyisini ümit ederiz ama en kötüsüne göre hazırlık yaparız" diyen Dendias, “Yunanistan ile güçlü ve dostane bir ilişki sadece önemli değil, aynı zamanda Türkiye'nin emellerine ulaşması için gerekli bir koşuldur” ifadelerini kullandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin 'neo-Osmanlıcı politikalardan uzaklaşması gerektiğini' belirterek son zamanlarda iki ülke arasında ilişkilerin iyileştiğini fakat 'kat edilecek çok mesafe' olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)