Miçotakis'ten 'seçim' açıklaması: Hazırlıklı olmalıyız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'deki seçimlere ilişkin açıklamasında, "Türkiye'nin Yunanistan politikasının değişmesinin kolay olduğuna inanmıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 21 Mayıs'ta yapılacak erken parlamento seçimleri öncesinde ülkenin tüm ulusal kanallarında yayınlanan bir konuşma yaptı. Miçotakis, konuşmasında Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin olası sonuçları ve iki ülke ilişkilerinin geleceği hakkında da konuştu.

Yunanistan'ın Ekathimerini haber sitesinin aktardığına göre, Başbakan Miçotakis, Türkiye'deki seçimler ve Yunanistan-Türkiye seçimlerine ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Seçim sonuçları hakkında tahminde bulunmayacağım; kimin Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçileceği ile ilgili tercihimi de dile getirmeyeceğim. Türkiye'nin Yunanistan politikasının değişmesinin kolay olduğuna inanmıyorum" dedi.

'ELVERİŞLİ BİR ZEMİN BULUNACAĞINI UMUYORUM'

'Türkiye'nin "mavi vatan" doktrinindeki ısrarını sürdürdüğü ölçüde zorlukların olacağını' söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Son aylarda Türkiye'nin söyleminde ciddi bir yumuşama oldu. Bizi ayıran önemli bir fark, deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusu. Kim kazanırsa arayıp tebrik edeceğim ve ilişkilerimizin önümüzdeki yıllardaki çerçevesini belirlemek için görüşme isteyeceğim" dedi. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Dış politikanın temeli, merkezi siyasi seçimler değişmez. Umarım Yunan-Türk ilişkilerindeki tırmanışı daha kalıcı bir şekilde azaltmak için elverişli bir zemin bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

'RİSK YOK AMA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

"Bir olay yaşanmasıyla ilgili gerçek bir risk yok ama hazırlıklı olmalıyız" diyen Miçotakis, "Umarım, Türkiye'de bugün yapılan seçimler politikalarını yeniden düşünmek ve yeni bir yaklaşım oluşturmak için bir fırsat olacaktır. Böylesi bir jeopolitik istikrarsızlık olduğunda ülkemizi yarın kimin yöneteceği çok önemlidir. Vatandaşlar, bizim yaptıklarımızla Aleksis Çipras hükümetinin ne yaptığını karşılaştırabilir" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)