Yunanistan basını: Erdoğan köprüleri yakıyor

Kathimerini gazetesinde yer alan Alexis Papachelas imzalı yazıda, "Karşı tarafla bazı temel iletişim kanallarını açık tutmalıyız. Erdoğan köprüleri yakıyor" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atina-Ankara ilişkilerinde tansiyon yükselirken, Yunanistanlı siyasetçiler ve uzmanlar yükselen tansiyona paralel olarak Ege’de gündeme gelmesi olası olan, öngörülemeyen 'olumsuz bir temas' ihtimali üzerinde duruyor. Yunanistanlı diplomat ve yetkililer, Atina yönetiminin Ege özelinde bir dizi olasılık üzerinde durduğunu belirtiliyor. Bu olasılıklar içerisinde “kontrollü gerginlik” ve “öngörülemeyen kaza ya da olaylar” dikkat çekiyor.

Ege’deki nahoş durum olasılığı Yunanistan basınında da yankı buluyor. Kathimerini gazetesi, söz konusu olasılığı yeni bir baş köşe yazısına taşıdı. Deneyimli gazeteci Alexis Papachelas imzalı yazıda, “Kimsenin nasıl ve ne zaman olacağını tahmin edemediği bir tür ‘olayın’ eşiğindeyiz. Planlanmamış bir tırmanışa ve önceden varılmış bir sonuca sürüklenmemeliyiz. Bir yanlış hareket, ifade veya karar, bizleri sonu gelmeyen karşı eylemler sarmalına itebilir. 1996 İmia (Kardak) krizinden sonra dersimizi almış olmamız gerekiyor. Hiçbir şey basitçe şansa bırakılamaz” görüşlerine yer verildi.

'KAZA' OLASILIĞINI HAFİFE ALMAYALIM'

“Karşı tarafla bazı temel iletişim kanallarını açık tutmalıyız. Erdoğan köprüleri yakıyor. Bu azim gerektirir çünkü bu tür kanallar olmadan gerginlikleri hafifletmek çok zor olacaktır” ifadelerinin yer aldığı yazıda şöyle denildi:

“Öyleyse hazırlıklı olalım, her ihtimale karşı. Ve her şeyi havaya uçurabilecek ‘kaza’ olasılığını hafife almayalım. Eski Dışişleri Bakanı Petros Molyviatis'in büyük bilgeliğiyle bize sık sık işaret ettiği gibi, ‘Her zaman bir hatanın arkasında derin veya karmaşık bir şey bulmaya çalışmayın. Bu sadece bir hata olabilir’. Gözlerimizi açık tutalım o zaman."