Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten 22 ülkeye teşekkür

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, altı gündür devam eden yangınlarda kendilerine yardım gönderen 22 ülkeye teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'da yangın söndürme çalışmaları altıncı gününde devam ediyor. Bir yangın söndürme uçağı acil iniş sırasında yere çakılırken, Yunanistan Başbakanı Kiyakos Miçotakis kendilerine yardım ve kaynak gönderen 22 ülkeye teşekkür etti.

Miçotakis, "Bu zorlu zamanlarda Yunanistan'ın yanında durduğunuz için sizlere teşekkür ederiz" dedi. Yunanistan Başbakanı, yardım gösteren 22 ülkeyi de şöyle sıraladı: 11 Avrupa Birliği üyesi (Avusturya, Hırvatistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, İsveç), Mısır, İsrail, Kuveyt, Moldova, Katar, Sırbistan, İsviçre, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD. 

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ

Öte yandan, Yunanistan'ın batısındaki İyon Denizi'nde bulunan Zakintos Adası'nda (Zante) bir yangın söndürme uçağı düştü. Bir polis yetkilisinin verdiği bilgiye göre, adada çıkan küçük bir yangına müdahale eden uçak bilinmeyen bir sebepten dolayı acil iniş sırasında yere çakıldı. Pilotun durumunun iyi olduğu belirtildi. 

EVİA'DAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

Yunanistan'daki yangınların bazıları altı gündür devam ediyor. Atina'nın kuzeyindeki büyük yangın kontrol altına alınırken, başkentin doğusundaki Evia (Eğriboz) adası ile Mora Yarımadası'ndaki bazı yangınlar hâlâ söndürülemedi. Başta Evia olmak üzere birçok yerde binlerce kişi tahliye edilirken, üzerine bir elektrik direği devrilen bir itfaiyeci öldü; iki itfaiyeci de yoğun bakımda.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Ülkede yangınların sebebine ilişkin soruşturma da sürüyor. Cuma günü üç kişinin yangınları başlatma suçlamasıyla gözaltına alındığı, bunlardan ikisinin yangını kasten çıkarmakla suçlandığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)