Yunan Büyükelçisi eşini sevgilisine öldürten Brezilyalı kadına 31 yıl hapis

Yunanistan'ın eski Brezilya Büyükelçisi olan eşi Kiryakos Amiridis'in 2016'da öldürülmesi ile ilgili davada sona gelindi. Amiridis'in eşi Françoise de Souza Oliveira 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Yunanistan'ın eski Brezilya Büyükelçisi olan eşi Kiryakos Amiridis'in öldürülmesini azmettirmekten suçlu bulunan Brezilyalı Françoise de Souza Oliveira 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükelçi Kiryakos Amiridis'in cesedi, 2016'da Rio de Jenairo kentinde yanmış bir otomobilde bulunmuştu. Eşi Oliveira önce polise kocasının kaybolduğunu bildirmiş, herhangi bir açıklama yapmadan kiralık bir araca binip gittiğini söylemişti. Büyükelçinin cesedinin bulunduğu yanmış araç ise ertesi gün, bir viyadükün altında tespit edilmişti.

Polis, çiftin yaşadığı dairedeki bir kanepede kan izleri bulunca soruşturma genişletilmiş, Oliveira'nın inzibat subayı Sergio Gomes ile ilişki yaşadığı ortaya çıkmıştı. Gomes daha sonra, sevgilisinin azmettirmesi üzerine büyükelçiyi öldürdüğünü itiraf ederek 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 2001-2004 arası konsolosluk görevi yapan Amiridis, 2016'da ülkeye Büyükelçi olarak dönmüştü.
2004'te evlenen çiftin bir de kız çocukları var. Amiridis, ölümünden önce başkent Brasil'den, eşi ve eşinin ailesiyle Noel tatilini geçirmek için Rio'nun kuzeyindeki Nova Iguacu kentine gitmişti. (BBC Türkçe)