Yüksek elektrik faturaları mahkumları da zorluyor

Son zamların ardından iyice yükselen elektrik faturaları, mahkumları da zora soktu. TBMM İnsan Hakları Komisyonu cezaevlerinin 'ticarethane' statüsünden çıkarılmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yüksek elektrik faturaları mahkumları da zorlamaya başladı, sıkıntı TBMM gündemine taşındı. 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, cezaevleri 'ticarethane' statüsünde olduğu için yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalan mahkumların sorununu gündemine aldı.

Cezaevlerinin cemevlerinde olduğu gibi ticarethane statüsünden çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na tavsiyede bulunma kararı alan Komisyon, Bakan Bekir Bozdağ'dan da randevu talep etti.

DW Türkçe'den Eray Görgülü'nün haberine göre, Ceza İnfaz Kurumları yönetmeliği gereğince mahkumlar, aydınlatma dışındaki ihtiyaçlarına yönelik elektrik giderlerini kendileri karşılıyor. Bu doğrultuda mahkumlara elektrik faturası yansıtılıyor. Elektrik tedarik şirketlerinin tarife uygulamalarına ilişkin usul ve esaslara göre cezaevleri de "ticarethane abone grubu" kapsamında değerlendirildiği için mahkumlar konutlara göre daha yüksek faturalarla karşı karşıya kalıyor. (HABER MERKEZİ)