'Yokluk': Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü anlatan belgesel yayınlandı

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ailesinin ve gazeteci Metin Cihan'ın anlatımlarına yer verilen "Yokluk" belgeseli yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Giresun'un Eynesil ilçesinde 2018 yılında şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın ölümünü ve babası Şaban Vatan'ın adalet mücadelesini anlatan "Yokluk" adlı belgesel YouTube üzerinden yayınlandı.

Gazeteci Kutlu Esendemir'in yönetmenliğini üstlendiği belgesel, 12 Nisan 2018 tarihinde evlerinin önünde yaralı bulunan ve hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünde üzeri örtülen noktalara odaklanıyor.

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın anlatımıyla açılan belgeselde, olaydan hemen sonra gazetelerde ölüm sebebinin "trafik kazası" olarak yer aldığı dosyanın seyrinin "intihar" dosyasına evrilerek, siyasi bağlantılarla nasıl üzerinin örtüldüğünü baba Şaban Vatan ve anne Atike Vatan anlatıyor. Belgeselde, süreci başından bu yana yakından takip eden gazeteci Metin Cihan'ın Rabia Naz davasının seyrine dair aktardığı önemli ayrıntılar da yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)