Yılmaz Tunç, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Anadolu Adliyesi'ni ziyaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, rüşvet suçlamalarıyla gündeme gelen İstanbul Anadolu Adliyesi'ni ziyaret etti. Tunç, rüşvet iddiasını gündeme getiren ve şikayetçi olan başsavcı İsmail Uçar'la görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, rüşvet ve yargı çalışanlarına baskı iddialarıyla gündemde olan İstanbul'daki Anadolu Adalet Sarayı'nı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yılmaz Tunç kendisini karşılayan başsavcılar, komisyon başkanı, savcılar ve komisyon üyeleri ile selamlaştıktan sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Tunç, hakimler, savcılar ve adliye personelleri ile konferans salonunda toplantı yaptı. Tunç, ön büroları da ziyaret ettikten sonra adliyeden ayrıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 6 Ekim 2023'te Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubunda, para karşılığında erişim engelleme ve tahliye kararları verildiğini, hakimlere baskı yapıldığı ileri sürüldü. Uçar'ın dilekçesinde Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ile 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu suçlanıyordu.

Altun ve Demiroğlu da Uçar'ın şikayet mektubunu, HSK'ye dilekçe vererek yanıtladı. Altun, Demiroğlu'na referans olan ismin Uçar olduğunu iddia etti. Demiroğlu ise Uçar'ın neden 1 yıl boyunca kendisi hakkında işlem başlatmadığını sordu. Demiroğlu ayrıca, Uçar'ın bir boşanma davasında, kadın eşe operasyon yaptırarak, delil olan dijitalleri sildirdiğini de öne sürdü.

Demiroğlu, HSK'ye sunduğu dilekçesinde ayrıca "Sadece şahsım değil; 1., 2. ve 3. derece tüm akrabalarımın, banka hesaplarının, ekonomik durumlarının ve sosyal yaşantılarının incelenmesini talep ediyorum. HTS kayıtlarının en ince ayrıntısına kadar incelenmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

HSK müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda Sidar Demiroğlu'nun açığa alınması yönünde rapor verildi. HSK, raporun ardından Demiroğlu'nu açığa aldı. (HABER MERKEZİ)