HSK'ye rüşvet dilekçesi veren Başsavcı Uçar soruşturma başlattı

Şaibeli kararlar veren hakimlerle temas kuran, para karşılığı tahliyelere ve haberlere erişim engeli getirilmesine aracılık eden avukat, bürokrat, diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili çok önemli bir adım geldi. Adliyedeki rüşvet iddialarını Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) bir yazıyla bildiren İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın talimatıyla terör ve örgütlü suçlardan sorumlu başsavcıvekili, hakim ve savcı olmayan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Timur Soykan'ın BirGün'deki yazısına göre savcılar, şaibeli kararlara imza atan hakimlerle temas kuran, para karşılığı tahliyelere ve haberlere erişim engeli getirilmesine aracılık eden avukat, bürokrat, diğer şüphelileri belirliyor. Savcılığa sadece İstanbul Anadolu Adliyesi ile ilgili değil, Türkiye’nin dört bir yanından ihbarlar yağdığı iddia ediliyor. Anadolu Adliyesi’ndeki rüşvet skandalında adı gündeme gelen isimler hakkında başka şehirlerden de ihbarlar geldi. Yargıdaki rüşvet çarkının örgütlü bir suç olduğu iddiası da soruşturulacak. Soruşturma suç örgütlerine de uzanabilir. Hakimler ve savcıların soruşturulmasında ise HSK yetkili. Haklarında rüşvet iddiası olan yargı mensupları hakkında HSK müfettişleri inceleme yapıyor. (KAYNAK)