Yıllarca cinsel istismarına uğradığı erkeği öldüren Bacot serbest bırakıldı

Kendisine yıllarca cinsel istismarda bulunan ve fuhuşa zorlayan erkeği öldüren Bacot, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Bacot'yu, üç yıl tedavi görme şartı ile serbest bırakma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da kendisine yıllarca cinsel istismarda bulunan ve fuhuşa zorlayan erkeği vurarak öldüren Valerie Bacot, üçü ertelenebilir olmak üzere dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ülkede kadına şiddetle mücadelede emsal niteliğindeki davada mahkeme, bir yıldır tutuklu yargılanan Bacot'yu, üç yıl tedavi görme şartı ile serbest bırakma kararı aldı. Bacot'nun avukatı Nathalie Tomasini, "Valerie, kapalı kapılar ardından şiddete maruz kalan herkesin sesidir" dedi.

Bacot, üvey babası iken 12 yaşındayken cinsel istismarda bulunmaya başlayan ardından evliliğe zorlayan Daniel Polette'i 2016'da vurarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Bacot, Polette'in kendisini evlenmeye zorladığını ve dört çocukları olduğunu söylemişti. 

1990'lı yıllarda istismar ortaya çıkınca Polette iki buçuk yıl hapiste kalmış ancak cezası bittikten sonra eve dönen Polette'in cinsel istismarı devam etmişti. Bacot, 17 yaşında iken yaşadığı istismar sonucu hamile kalmıştı. Polette'in daha sonra da aracında kendisini fuhuşa zorladığını söyleyen Bacot, 2016 yılında Polette'i vurduğunu kabul etmişti. (DIŞ HABERLER/BBC Türkçe)