Yılın son kabine toplantısında ana gündem aşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşecek toplantıda, pandemiye karşı tedbirler, aşı çalışmaları ve yurt dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvim ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılın son kabine toplantısı bugün Beştepe'de yapılacak. Toplantıda Covid-19'la mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki diğer konular görüşülecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması planlanan toplantıda, alınan tedbirlerin vaka sayılarına etkisi, yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

ÖNCELİKLİ GRUPLAR VE TAKVİM ELE ALINACAK

Başta İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde görülen mutasyona uğramış korona virüs türü dolayısıyla alınan tedbirlerin de gündeme geleceği tahmin edilen toplantıda, aşı yapılacak öncelikli gruplar ile buna ilişkin takvimin de önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından Kovid-19'la mücadele kapsamında 31 Aralık-4 Ocak arasında sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere alınan yeni tedbir kararları ile esnafa yönelik destek paketini açıklamıştı. 

AŞININ GELİŞİ ERTELENDİ

Çin'den sipariş edilen Sinovac firmasına ait aşıların dün (27 Aralık Pazar) gecesi gelmesi bekleniyordu ancak Pekin'deki gümrükte yaşanan sorun nedeniyle ertelendiği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Pekin’deki Covid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler kabine aşı beştepe