Yeşil Sol Parti Dersim’de seçim bürosunu halaylarla açtı

Yeşil Sol Parti, Dersim merkezde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosu açılışı miting havasında gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında Dersim’de büro açılışı gerçekleştirildi. Sanat Sokağı’nda yapılan açılışa, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Yeşil Sol Parti Dersim Adayı Ayten Kordu, Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili Adayı Nurşat Yeşil, Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri ile halk katıldı.

Açılışta birlik ve beraberliğin seçim sonuçlarında etkili olacağı vurgulandı.

‘14 MAYIS BÜYÜK BİR ZAFERE UYANACAĞIMIZ GÜN OLACAK’

Açılış etkinliğinde konuşan Yeşil Sol Parti Elazığ Adayı Nurşat Yeşil, "Çok uzun bir yoldan geliyoruz. Önümüzde de uzun mücadeleci bir yol var. 14 Mayıs özgürlükten, barıştan yana olan bütün kesimlerin büyük bir zafere uyanacağı sabah olacak. Tüm kadınların tüm direnenlerin açtığı bu yolda ilerleyeceğiz. Hepimize başarılar" dedi.

Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu açılış konuşmasında birleşik mücadele ve dayanışma karşısında hiçbir gücün durmayacağını belirtti. Seçimlerde dayanışmanın ve birlikteliğin önemine dikkat çeken Kordu, "Alana 'Jin, Jiyan, Azadi' diye girdik. Bu, artık bir slogan değildir. ‘Jin, Jiyan, Azadi’ mücadeleyle ilmek ilmek örülmüş ve bugüne taşınmış; mücadelenin emeğiyle dolu, kadınların direnişiyle dolu, ete kemiğe bürünmüş bir yaşam biçimidir. Bu yüzden kadınlar olarak bu seçimde parlamentoda en yüksek temsiliyetimizi gerçekleştireceğimiz inanıyorum. Bu konuda Dersim halkına da Dersim kadınlarına da güveniyorum. Elbette ki, bunu tek başıma yapmayacağım. Buradaki kadın arkadaşlarımla, buradaki yoldaşlarımla, halkımla, bileşenimizle, sosyalistlerle beraber yol yürüyeceğiz. Beraber başaracağız, beraber değiştireceğiz, hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı halaylarla devam etti.