Yeşil Sol Parti Van’da seçim bürosunu açtı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Van'da Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosu açılışında konuştu, Van halkından 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşil Sol Parti’nin Van’daki seçim bürosunun açılışına HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı. Sancar 'Yeşil Sol’un ağacının altında buluşma ve kenetlenme zamanı olduğunu' söyledi.

MA'nın haberine göre seçim bürosunun bulunduğu Sanat Sokağı’nda binlerce kişi toplandı. Sokaktaki kontrol noktalarından içeri alınan halk, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Van, kimliğini kültürünü, dilini, gasp eden inkar rejimine dur demeye hazır. Van iradesini gasp eden bu kayyım rejimine dur demeye hazır. Van işini, aşını gasp eden bu sömürü düzenine dur demeye hazır. 14 Mayıs’a günler kaldı, ‘bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz’ diye yola çıktık, görüyoruz ki yolda yürüyüşümüz büyüyerek, güçlenerek ilerliyor. Bu yürüyüş mutlaka başarıya ulaşacaktır. On yıllardır engeller çıkarıyorlar. Her türlü zulmü uyguluyorlar. Ama nafile, boşuna. Onlar engellemeye çalıştıkça biz yeni yollar bulduk. Halkımızla sizin kararlı, inançlı duruşunuzla bu yolları bulduk” dedi.

'YENİ BİR YOL AÇIYORUZ YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN GELİYORUZ'

İktidarın engellemeler çıkardığını ve zulüm uyguladığını söyleyen Sancar, “On yıllardır engeller çıkarıyorlar. Her türlü zulmü uyguluyorlar. Hem halkımıza hem de temsilcilerine ama nafile, boşuna. Onlar engellemeye çalıştıkça biz yeni yollar bulduk. Kiminle bulduk, sizinle. Halkımızla; sizin kararlı, inançlı duruşunuzla bulduk bu yolları. Direnerek, irademize sahip çıkarak kazanıyoruz, daha da kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sevgili halkımız bu iktidar bu ülkeyi savaş politikalarıyla çökertiyor. Bu iktidar sömürü politikalarıyla halkın ekmeğini aşını elinden alıyor, bütün kaynakları bir avuç yandaşa ve sermayedara veriyor. Halkı yoksulluğa açlığa mahkum ediyor, savaşa kaynak veriyor, emekçiye, emeğine, ekmeğe kaynak yok diyor. Yoksulluğa mahkum ve mecbur ediyor bu halkı. Biz de diyoruz ki, şimdi buradayız, birlikteyiz ve bu gidişe mutlaka dur diyeceğiz. Biz, yeni bir yol açıyoruz yeni bir başlangıç için geliyoruz. Onun için buradayız” diye konuştu.

'AĞAÇ AYNI AĞAÇ, KÖK AYNI KÖK, DALLAR AYNI, YAPRAKLAR AYNI VE HEDEFİMİZ AYNI'

"HDP, bizim bin bir emekle mücadeleyle, bedelle büyüttüğümüz evimizdir" diyen Sancar, "Şimdi kapatma davasıyla bizi engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar. Ama size söz vermiştik. Halkımızı seçeneksiz bırakmayacağız. Halkımızın iradesini bu ülkeyi değiştirmesi için mutlaka yollar bulacağız demiştik. Şimdi yol Yeşil Sol. Ağaç aynı ağaç, kök aynı kök, dallar aynı, yapraklar aynı ve hedefimiz aynı. Bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti, barışı getireceğiz. Biz de hep birlikte değiştireceğiz bu düzeni, bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz. Şimdi Yeşil Sol’un ağacının altında buluşma ve kenetlenme zamanıdır. Buradayız değil mi? Değiştireceğiz değil mi? Söz veriyoruz, söz! En çok da gençlerle değiştireceğiz. İşte meydan dolu. Gençlik Meclisimiz seçim kampanyasını başlattı. Diyorlar ki ‘Dîsa ciVan dîsa em’. Gençlerin iradesi ve kararlı mücadelesi ile değiştireceğiz. Sadece geleceği değil bugünü de gençler kuracağız. İşte meydanın sesi bu gençliğin iradesidir” ifadelerini kullandı.

Sancar'ın açıklamaları şöyle devam etti: “Kürt sorununa demokratik çözümü sizin bu kararlı iradeniz getirecektir. Bu savaş ve inkar rejimini, demokratik çözümün yolunu açarak bizler hep birlikte bitireceğiz. Savaşlara son vereceğiz. Barışı, büyük barışı, demokratik çözümle hep birlikte getireceğiz. Kadınların kararlı mücadelesi bu düzenin en büyük korkusudur. Bu iktidarın en çok korktuğu şey kadınların kararlı mücadelesi ve iradesidir. Gençlerle, kadınlarla, hep birlikte geliyoruz. Hep birlikte değiştireceğiz. ‘Jin jiyan azadî.’ Bakın bu ülkenin milyonlarca insanı çok büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında yaşıyor. İnsanlar açlığa mahkum edilmiş. Neden? Çünkü bu düzen halkı düşünmüyor bu iktidar halkı düşünmüyor. Sömürü ve rant yalan ve talan bu düzenin temelidir. O nedenle depremde on binlerce insanın hayatını kaybetmesinin sorumlusudur bu düzen. Rant düzeni talan düzeni şehirleri yıkmıştır, bir enkaz gibi halkımızın üzerine çökmüştür. Biz bu enkazı kaldırmaya geliyoruz, halk için hak için onurlu yaşamı kurmaya geliyoruz.”

Ülkenin dört bir yanında demokrasi güçleriyle buluştuklarını ifade eden Sancar, “Bundan birkaç gün önce Diyarbakır'da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakını ilan ettik. Daha önce de Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kurmuştuk. Şimdi bu ittifakları en büyük demokrasi buluşmasına dönüştürme zamanıdır. Öyle büyütelim ki birlikteliğimizi, parlamentoya en güçlü şekilde girelim. Ne demiştik. En az 100 vekil bu parlamentoya halkların iradesini temsil için gidecek. Biz orada, demokratik değişimin merkezi gücü olacağız. Barışı kuracak iradeyi, demokratik çözümü getirecek iradeyi, oraya taşıyacağız. Hep birlikte yapacağız. Hiç kimse, en ufak bir tereddütte düşmesin. Hiçbir konuda karamsarlığa kaygıya düşmesin. Yürüyüşümüz, büyük yolumuz uzun ama irademiz sağlam. Kararlılığımız da büyük. Seçim bürosu açılışı yapılacak diye gelmiştik ama kendimizi miting meydanında bulduk. Daha büyük buluşmalar var önümüzde. Büyük buluşmalar var önümüzde” dedi.

Vanlılardan seçimde büyük bir başarı beklediklerini ifade eden Sancar, “Seçim bürosu açılışı yapılacak diye gelmiştik ama kendimizi miting meydanında bulduk. Daha büyük buluşmalar var önümüzde. Van halkı örgütlülüğü ve direnci, onuru ve mücadeleyi en iyi bilen halklarımızdandır. Bu şehir direnişin ve inşanın merkezlerindendir. Van halkından 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı bekliyoruz. Büyük bir başarı. Yeşil Sol’u mecliste en güçlü şekilde temsil edecek iradeyi bekliyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında, bu coşku ile bizimle buluşmanız bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor, güçlendiriyor. Yürüyüşümüzde en ufak bir engel tanımayacağız. En büyük engelleri aştık; bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar. Biz bu ülkeye özgürlüğün yolunu açmaya, bu ülkeye demokratik cumhuriyeti inşa edecek yolu açmaya geliyoruz. Bütün halkların ve inançların eşit olduğu bir yaşamı kurmaya geliyoruz. Buradayız birlikteyiz değiştireceğiz. Mutlaka değiştireceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Sancar, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. (HABER MERKEZİ)