Yeni Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Okulları eylülde açmak için ne gerekiyorsa yapacağız

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Önceliğim okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir" dedi ve okulların eylül ayında açılması için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziya Selçuk'un istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanlığına atanan Prof. Dr. Mahmut Özer görevi devraldı.

Mahmut Özer ve yeni bakan yardımcılarını tebrik eden Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen olarak bu ülkenin çocukları için her durumda hizmet etmeye devam edeceğim. Bizim işimiz eğitim ve öğretmenlik. Güzel ülkemin çocukları ve yarınları için yapılmış olan tüm iyiliklere, güzelliklere ve verilen emeklere her daim sonsuz bir vefa içinde olacağım ve çalışmaya devam ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim töreninde konuşan yeni Bakan Mahmut Özer, "Tabi Sayın Bakanımızdan bu kadar kısa bir konuşma beklemiyorduk, Ziya hocamızdan daha uzun bir konuşma bekliyorduk ama çok kısa bir şekilde konuşmasını nihayetlendirdi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisini atamasından dolayı teşekkür eden Özer, "Dünya ile daha rekabet edebilir eğitim sistemi gerekiyor. Önceliğim okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Okulları kapalı tutmak gibi bir lüksümüz yoktur" açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanı olarak büyük sorumluluk üstlendiğini savunan Özer, "Çok zor bir görevi devraldığımın farkındayım. Son 1,5 yıldır pandeminin getirdiği zorluklar dolayısıyla tüm dünyada ve dolayısıyla Türkiye'de eğitimi asgari düzeyde sağlamak bile artık ciddi bir mesele haline gelmiştir. Türkiye'deki eğitim sisteminin fiziksel ve teknolojik altyapısı birçok Avrupa ülkesi ile rahatlıkla kıyaslanabilir bir zenginliktedir. İlave derslik ihtiyacımız oldukça azalmıştır" dedi.

"Bakan olarak amacım, çocuklarımızı Türkiye'nin neresinde olursa olsun kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliği sağlamaktır" diyen Özer, "Türkiye dünya ile yarışabilecek bir eğitim sistemini kurabilecek güçtedir" diye konuştu.

'OKULLARI KAPALI TUTMA LÜKSÜMÜZ YOK'

Eylül ayında okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Bakan Özer, "Pandemi dolayısıyla yaşanan kaybın telafisi için sayın bakanımızın çok değerli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar güncellenerek aynen devam edecek. İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Son söz olarak artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur" dedi. (HABER MERKEZİ)