'Yemek ücretini 1 TL'ye düşürdük' diyen rektör yüzde 1400 zam yaptı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Özaydın, geçen dönem 'müjde' diye duyurduğu yemekhane ücretlerine bu dönem yüzde 1400 zam yaparak adeta rekora imza attı. Öğrenciler karar tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen yıl, “Üniversitemiz merkez yemekhanesinde yemek ücretlerini 1 TL'ye düşürdük" açıklaması yaparak öğrencilere "müjde" verdiğini duyuran Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yeni eğitim döneminde rekor zamma imza attı. 

Adı, soyunma odasının tabelasını, ‘giyinme odası’ olarak değiştirmek, adrese teslim kadro ilanı, ilahiyat fakültesi mezunlarına “Ticaret yapın, yoksa karnınızı doyuramazsınız” tavsiyesinde bulunması gibi birçok olayla anılan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın yeni eğitim döneminde yemek ücretlerine yüzde bin 400 zam yaptı.

Rektör Özaydın geçtiğimiz yıl, “Üniversitemiz merkez yemekhanesinde yemek ücretlerini 1 TL'ye düşürdük. Yeni açmış olduğumuz genç ofisimizde çay-simit öğrencilerimize bedava. Her şey sizler için” sözleriyle öğrencilere müjde vermişti.

Ancak, 1 TL'ye verilen yemeklerin kalitesizliği, içinden böcek, taş gibi cisimler çıkması üzerine öğrenciler sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirmişti.

Bunun üzerine Rektör Özaydın, yemekhanede onlarla yemek yiyip sorunun çözüleceği sözünü verdi. Yemek sırasında rektörün porselen tabak, öğrencilerin ise tabldot kaplarında yemek yemeleri de eleştiri konusu oldu.

YEMEK 15 TL OLDU

Geçtiğimiz günlerde ise üniversite yemekhanesinin girişine “Öğrenci kartları turnikelerden geçerken yeni dönemden itibaren günlük ilk okuma öğrenci yemek fiyatı 15.00 TL, 2. okuma misafir fiyatı olan 60 TL düşecektir” duyurusu asıldı.

Öğrenciler, duyurunun gerçek anlamının 1 TL olan yemek ücretinin 14 kat, yani yüzde bin 400 artarak 15 TL yapılması olduğuna dikkat çekerek bu astronomik artışa sosyal medyadan tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)