Yekta Saraç: YÖK'ü halılarının altı tertemiz olarak bırakıyoruz

YÖK'teki görev süresini dolduran Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na getirildi. Saraç, yayınladığı mesajda, "Görevimizi alnımızın akıyla başımız dik olarak tamamladık" dedi.

Yekta Saraç
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı görevi sona eren Prof. Yekta Saraç, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı. Saraç'ın yerine, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Özvar getirildi.

Görev süresinin dolduğunu hatırlatan Saraç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, "YÖK'ü, halılarının altı tertemiz olarak bırakıyoruz. Hamdolsun, görevimizi alnımızın akıyla başımız dik olarak tamamladık" dedi.

'MÜDAHALECİ YÖK'Ü GEÇMİŞTE BIRAKTIK'

Görev süresinde "YÖK'ün geçmişindeki alışkanlık ve reflekslerini terk ettiklerini" söyleyen Saraç, "Yükseköğretimi yeniden felsefi bir bakış açısıyla şekillendirmeye çalıştık. Müdahaleci YÖK'ü geçmişte bıraktık, yetki devreden ve yetki paylaşan 'Yeni YÖK'ün inşa sürecini başlattık. Somut çıktılar üzerine odaklandık. Kısa vadede sonuç üretenlerin yanı sıra 4-5 yıllık orta vadeli projeler de yaptık. 'Yeni YÖK' konseptiyle pek çok yeni ve yenilikçi proje ortaya koyduk. Türkiye'de ilk defa bilim hayatımızın gelişmesi ve ülkemizin kalkınması için öncelikli alanları belirledik ve bu alanlarda insan kaynağı yetiştirme süreçlerini başlattık" ifadelerini kullandı.

"İşgal edilen makam ve mevkilerin, bu makamlarda bulunanların refah, konfor ve zenginliğini artırmak için değil, 'millete hizmet için var olduğu' bilinmelidir" diyen Saraç, "Biz bütün icraatımızda buna dikkat etmeye çalıştık. Bunlara dikkat etmeyenlere karşı da sıfatlarına ve pozisyonlarına aldırmadan tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Saraç, "Eğilip bükülmeden, gücümüz nispetinde 'emrolunduğun gibi dosdoğru ol' ilkesini unutmadan her türlü icraatta doğru olanı aradık. Son olarak; YÖK’ü, halılarının altı tertemiz olarak bırakıyoruz. Hamdolsun, görevimizi alnımızın akıyla başımız dik olarak tamamladık" diye açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler yekta saraç yök