Yazar Ergün Poyraz'a saldırıda 6 gözaltı

Evinin önünde bir grubun saldırısına uğrayan yazar Ergün Poyraz'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Kamera görüntülerinden 6 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi'nde yaşayan yazar Ergün Poyraz, dün akşam saatlerinde evinin önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar kaçarken, yaralanan Poyraz, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafasında çatlak olan Poyraz, yoğun bakıma alındı.

İSTANBUL PLAKALI ARAÇLA GELMİŞLER

DHA'nın haberine göre saldırıya ilişki inceleme başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarından saldırganların kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti. İstanbul plakalı otomobilden yola çıkan polis, gece boyu yaptığı operasyonlarla 6 kişiyi gözaltına aldı. 

'OTOMOBİLLE EZMEK İSTEDİLER'

Poyraz'ın eşi Perihan Poyraz, "Evin önündeki park halindeki otomobilimize arkadan çarptılar. Eşim bunun üzerine aşağı indi. Ben de balkondan olup bitene bakıyordum. Eşim otomobilin arka tarafına bakmak için yöneldiğinde 3 kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Eşim yere düştü. Bunun üzerine bağırarak, aşağıya indim. 3 kişi otomobille, geri manevra yaparak üzerinden geçmeye çalıştı. Komşular olmasa ezeceklerdi. Eşim, şu an yoğun bakımda. Çok üzgünüz" dedi.

'ŞÜPHELİLERİN ADRESLERİNDE İHALE EVRAKI ELE GEÇİRİLDİ'

Ergün Poyraz olayı ile ilgili Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şüpheli araç plakası, markası ve kayıtlı olduğu şirket tespit edilmiş, şüphelilerin tespiti ve yakalanması yönünde başlatılan çalışmalarda; olaya karıştığı tespit edilen otomobil Söke ilçesinde terk edilmiş vaziyette bulundu, olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında şüphelilere ait cep telefonları, dijital materyaller, ihale dokümanları ve farklı firmalara ait kaşeler ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor" denildi. (HABER MERKEZİ)