Yağ fiyatı zirve yaptı, tüketiciye 'miktara dikkat' uyarısı geldi

Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, ayçiçek yağı fiyatlarının 'zirve' yaptığını söyledi. Çalen, ambalaj gramajına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, ayçiçeği yağının fiyatının döviz kurundaki artışa bağlı olarak 'zirveyi' gördüğünü belirterek, dünya genelinde 7 milyon ton üretim yapılmasından dolayı baharda fiyatların düşmesini beklediklerini kaydetti.

Trakya Birlik Genel Müdürü Çalen

‘FİYATLAR ZİRVE SEVİYESİNE ÇIKTI’

Yağ fiyatlarının artmasıyla ambalaj ve gramaj hilelerinin de arttığını ifade eden Çalen, “Tüketicimizi dikkatli olmaya davet ediyoruz. Özellikle aldıkları ambalajın kilogram miktarlarına dikkat etmelerini öneriyoruz. Birim fiyatlar arttıkça geçmişte de buna benzer dönemler yaşadık” dedi.

Beş litrelik ayçiçeği yağı fiyatı marka ve kalitesine göre raflarda 100 ile 120 TL arasında değişiklik gösteriyor. Fiyatların zirve seviyesine çıktığını dile getiren Çalen, yeni sezonda düşüş beklentilerinin olduğunu açıkladı. Hakan Çalen, “Normal şartlarda sezon seyrinde zirve noktaları gördüğümüzü düşünüyoruz. Döviz kurlarına bağlı olmakla birlikte bu seviyelerin yeni sezon yaklaştıkça şubat-mart dönemiyle birlikte düşüş beklentimiz var. Kışın etkisi bittikten sonra dağıtım kanallarındaki rahatlamayla birlikte mart-nisan aylarında da fiyatlarda bir miktar daha düşüş bekliyoruz. Bu gördüğümüz seviyelere 'zirve' diyebiliriz. Bundan sonra hane halkı bütçesine daha fazla yük getirmeyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.