WhatsApp'tan yeni açıklama: Mesajlarınızı göremiyoruz, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz

Yeni gizlilik sözleşmesiyle gündemde olan WhatsApp'tan yeni bir açıklama geldi. Şirket mesajları okuyamadığını bir kez daha vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya holdingi Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle yeni bir açıklama yaptı. Uygulamanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "kişisel mesajlarınızı göremiyoruz" ve "hesabınızı silmeyeceğiz" denildi.

Gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarındaki güncelleme ile gündemde olan WhatsApp uygulaması kullanıcıların yoğun tepkisini çekmişti. Buna ilişkin paylaşımda, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Ancak teknoloji sitelerinde yeni sözleşmeyi kabul etmeyen hesapların uygulamaya erişiminin kademeli olarak kısıtlanacağı ve hesapların sonunda pasif hale geleceği bilgisi yer alıyordu. Buna göre WhatsApp'ın pasif hesapları 120 gün sonunda silme yetkisi var.

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı 15 Mayıs'a ertelemişti. Şirket yaptığı açıklamalarda uçtan uca şifreleme özelliği olduğunu vurgulamıştı. Uygulamanın Facebook'la paylaşacağı veriler arasında kullanım, kayıt, cihaz, bağlantı gibi bilgiler yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler WHATSAPP FACEBOOK