Washington Post: Trump'a seçimi kaybettiğini hâlâ kabul ettiremediler

Washington Post, Trump'ın seçim sonucunu değiştirip Beyaz Saray'a döneceğine hâlâ inandığını yazdı. Bir danışman, Trump'a laf anlatmanın zorluğunu 'rüzgara işemek gibi' deyimiyle tasvir etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın koltuğunu kaybettiği seçimlerin sonuçlarını hâlâ kabul etmediği, hatta son günlerde bazı yerlerde yapılan yeniden sayımlar sayesinde bu yıl içinde Beyaz Saray'a döneceğine inandığı belirtildi. Washington Post gazetesinin Trump'ın ekibinden kaynaklara dayandırdığı haberde, eski başkanın yedi ay önceki seçimin sonuçlarını kabul etmemek konusunda giderek daha saplantılı bir psikolojiye girdiği öne sürüldü. Bir danışmanı, seçimi kaybettiğini Trump'a kabullendirmenin imkânsız olduğunu anlatırken, 'boşa konuşmak' anlamına gelen 'rüzgara işemek' deyimini kullandı.

'KAFAYI TAKMIŞ DURUMDA'

İddiaya göre Trump, Arizona eyaletindeki yeniden sayıma 'kafayı takmış' durumda. Eski başkanın, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hamphire ve Georgia eyaletlerinde de yeniden sayım yaptırmak istediği belirtiliyor. Trump'ın çevresine yaptığı yorumlar hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, Washington Post'a demecinde eski başkanın 'bu yıl içinde Beyaz Saray'a dönmekten söz ettiğini' söyledi.

'ANLATMAYA ÇALIŞMAK, RÜZGARA İŞEMEKTEN FARKSIZ'

Bir danışmanı ise neredeyse bütün kampanya yetkililerinin eski başkana yasal açıdan böyle bir ihtimalin bulunmadığını söylediğini ancak Trump, konuyu sürekli yeniden sayımlara getirdiğini anlattı. İsmi açıklanmayan danışman, Trump'ın yardımcıları arasında seçimin geri çevrilemeyeceği konusunda 'neredeyse oybirliği' olduğunu söylese de, 'boşa konuşmak' anlamına gelen bir deyimi kullanarak, bunu eski başkana anlatmaya çalışmanın 'rüzgara işemekten farksız olduğunu' belirtti. 

'SÜREKLİ TELEVİZYON İZLİYOR'

Bir diğer yardımcısı ise Trump'ın obsesif bir şekilde yeniden sayımla ilgili televizyon haberlerini izlediğini ve bu konuda bulabildiği her şeyi okuduğunu anlattı.

Trump'ın Demokrat rakibi Joe Biden karşısında kaybettiği seçimlerin sonuçlarını kabullenmemesi ve destekçilerini kışkırtması, 6 Ocak günü birçoğu aşırı sağcı ve komplo teorisyeni gruplardan oluşan destekçilerinin Kongre binasını basmasına yol açmıştı. Biri polis beş kişinin ölümüne sebep olan baskın, seçim sonuçlarının tasdikleneceği oturum sırasında düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)