Washington Post: İsrail ile Hamas, rehine anlaşmasında sona yaklaştı

“Anlaşmanın genel hatları üzerinde uzlaşmaya varıldı” diyen İsrailli üst düzey yetkili, Tel Aviv yönetimi ile Hamas’ın anlaşmanın sonlanmasına yakın olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’ndan gelen “5 günlük ateşkes karşılığında 70 rehineyi bırakmaya hazırız” açıklamasının ardından,ABD basını, Katar’ın arabuluculuğunda yürütülen rehine anlaşmasında sona yaklaşıldığını yazdı. Washington Post’a konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetimi ile Hamas’ın anlaşmanın sonlanmasına yakın olduğunu dile getirdi.

“Anlaşmanın genel hatları üzerinde uzlaşmaya varıldı” diyen yetkili, İsrail’in Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini ancak ‘ilk etapta bu sayının düşürülebileceğini’ belirtti. Hamas’tan yapılan açıklamaya da değinen yetkili, rehine ve mahkumların takasıyla birlikte muhtemelen beş günlük geçici bir ateşkesin de sağlanabileceğini söyledi. İsrailli yetkili, bunun aynı zamanda Gazze'deki Filistinli sivillere daha fazla uluslararası yardıma olanak sağlayabileceğini ve buradaki insani krizi hafifletebileceğini söyledi.

UBEYDE 'İSRAİL ERTELİYOR' DEMİŞTİ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde,  5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti. Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını dile getiren sözcü, İsrail'in bu konuyu 'ertelediğini ve kaçtığını' savunmuştu. (DIŞ HABERLER)