Kassam Tugayları, rehin askerin görüntülerini yayınladı: 'İsrail saldırısında öldü'

İsrail ordusu, Kassam Tugayları'nın paylaştığı görüntülerin ardından açıklama yaparak, Hamas'ın 'psikolojik terör' uygulamaya devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmaları 39'uncu gününde devam ederken, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybettiğini söylediği İsrailli rehin asker Noa Marciano'nun video görüntülerini paylaştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Marciano'nun rehin tutulurken yaşamını yitirdiğini doğruladı.

AA'nın aktardığına göre, rehin asker, yayımlanan videoda, "19 yaşındayım, ben 4 gündür buradayım. Gazze'nin tamamı füze saldırısına maruz kalıyor. Benimle birlikte başka esirler var. Füzeler sebebiyle ölmekten korkuyoruz" diye konuştu. İsrail hükümeti ve ordusuna hitap eden asker, "Lütfen durdurun. Patlamalar buraya çok yakın" dedi.

'9 KASIM'DA İSRAİL'İN SALDIRISINDA ÖLDÜ'

Kassam Tugayları videonun sonunda Noa Marciano'nun İsrail saldırısı sonrasında öldüğünü gösteren görüntüyü yayınladı. Kassam Tugayları, Telegram sayfasından 9 Kasım'da Marciano'nun bir İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İSRAİL ORDUSU, MARCIANO'NUN ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) videonun yayınlanmasının ardından bir açıklama yaparak, Marciano ailesine gönderdikleri temsilciler aracılığıyla kendilerini durumdan haberdar ettiklerini bildirdi. Ordu, "Hamas, geçmişte yaptığı gibi rehinelerin video ve fotoğrafları yoluyla psikolojik terör uygulamaya ve insan dışı davranmaya devam ediyor" dedi.

The Times of Israel'in aktardığına göre, IDF rehinelerin evlerinde dönebilmesi için bütün araçları kullandığını, Marciano ailesinin ve diğer rehinelerin ailelerinin yanında olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

IDF, bugün yaptığı açıklamada Noa Marciano'nun Hamas tarafından Gazze'de rehin tutulurken hayatını kaybettiğini doğruladı. (DIŞ HABERLER)