Warren Buffett'tan online borsa uyarısı: Göründüğü gibi kolay değil

Milyarder yatırımcı Warren Buffet, online borsalar hakkında uyarıda bulundu. Bu borsaların 'kumar içgüdüsü'nü hareketlendirebileceğini söyleyen Buffet, "Hisse seçmek göründüğü kadar kolay değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en zengin insanlarından biri olan milyarder yatırımcı Warren Buffet, son dönemde popülerleşen online borsalar hakkında uyarıda bulundu. Şirketinin yıllık toplantısında konuşan Buffet, borsada para kazanmanın zannedildiği kadar kolay bir iş olmadığını söyledi.

'HİSSE SEÇMEK KOLAY DEĞİL'

Sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketinin yıllık toplantısında soruları yanıtlayan Buffet, 'yatırım yapmanın zengin olmanın kolay bir yolu' olmadığını belirterek, uzun vadede kazanacak olan hisseleri tasnif etmenin zorlu olduğu uyarısını yaptı. Buffet, 1903 yılında 2 binden fazla araba şirketinin bulunduğunu ve arabaların o tarihten bu yana ABD'yi dönüştürmüş olmasına rağmen bu şirketlerin neredeyse tamamının yok olduğunu söyledi. 90 yaşındaki milyarder, "Hisse seçmek, gelecekte neyin harika bir sektöre dönüşeceğini saptamaktan çok daha fazlasını gerektiriyor. Size sadece şunu söylemek isterim ki bu, zannedildiği kadar kolay bir iş değil" dedi.

'KUMAR İÇGÜDÜSÜ'

Buffet, pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen toplantıda, Robinhood gibi insanların ücretsiz olarak hisse alıp satmasına izin veren trading platformlarının 'bir kumar içgüdüsünü cesaretlendirdiğini' de savundu. Yakın zamanda piyasaya girerek  video oyunu şirketi GameStop'un değerini yükselten yeni yatırımcıların birçoğunun 'esasında kumar oynadığı' yorumunu yapan Buffet, "Bunun yasadışı veya ahlaksız bir tarafı yok ama bunu yapan kişilerin etrafında bir toplum inşa edebileceğinizi sanmıyorum" diye konuştu.

 

'KRİPTO PARALAR TİKSİNÇ'

Buffet'ın şirketinin başkan yardımcısı Charlie Munger ise kripto paraları eleştirdi. Kripto paraların insan kaçıran veya şantaj yapan kişilerin işine yaradığını savunan Munger, "Yeni bir finansal ürünü hiç yoktan daha yeni icat etmiş bir kişiye milyarlarca dolar akıtılmasından hoşlanmıyorum. Bütün bu lanet gelişmenin tiksinç ve medeniyetin çıkarlarına aykırı olduğunu söyleyebilirim" dedi. (DIŞ HABERLER)