Varlık dergisi ekim sayısı yayımlandı

Varlık dergisinin yeni sayısı okurlarla buluştu. Dergide, "Bellek Ankara" konusu ele alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisinin ekim sayısı "Bellek Ankara" dosyasıyla yayımlandı. Derginin ekim sayısında yer alan dosyayı Gonca Gökalp Alpaslan, Güven Arif Sargın, Funda Şenol Cantek, Hakan Kaynar, Fatma Berber hazırladı. 

Ekim sayısında Kısa Filmin Uzun Sözü: Yusuf Emre Yalçın ile Söyleşi (İrem Kargıoğlu) – “Carmen” ve 19. Yüzyılın Cinsel Politikası (Gülüş Türkmen) – Çok Özel Eserler Sözlüğü: Oktay Rifat’ın Kayıp Metinleri (İbrahim Yıldırım) – Gaspar’ın İmzası: “Lux Æterna” Hakkında Birkaç Değini (Sıla Sandal - Ulaş Bager Aldemir) – Haldun Taner’in Öyküleri (Kemal Ateş) – Türkiye Yayıncılar Birliği 2020 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü Konuşması (Buket Uzuner) – Dilin Kotasını Aşmak (Evren Kuçlu) – Tunus’ta Neler Oluyor? (Metin Cengiz) – Resim ve Edebiyatın Diliyle 19. Yüzyıl İstanbul’undan Kesitler: Hoca Ali Rıza ve Pierre Loti (İnci Aydın) – Yeni Şiirler Arasında (Şeref Bilsel) – Yeni Öyküler Arasında (Jale Sancak) yazı söyleşileriyle; Yücel Kayıran, Mustafa Ergin Kılıç, Naile Dire, Kemal Kolçak, Yasin Ertaş şiirleriyle; Hasan Faruk Levent, Gözde Şahin, Özlem Yanmaz öyküleriyle yer alıyor. 

Desenleri Özge Ekmekçioğlu tarafından hazırlanan yeni sayının Edebiyat Gündemi bölümünde ise “Bozkırın Rengini Değiştiren Yazar Fakir Baykurt” – Şafak Baba Pala, Kemal Varol bulunuyor. 

VARLIK KİTAPLIĞI

Edebiyattan resme, sinemadan sanat tarihine, çağdaş sanata, felsefeye geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık bu ay da Kısa Filmin Uzun Sözü, Şairin Hikâyesi, Yeni Şiirler / Öyküler Arasında, Küresel Haberler köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor. Varlık Kitaplığı’nda bu ay, “Sevdakeş” - Nihat Ziyalan (Gültekin Emre) – Engin Turgut ile “Ardından” Üzerine Söyleşi (Sina Akyol) – “Şair Portreleri” - Ziya İlhan Zaimoğlu (Bilgin Güngör) – Muzaffer Kale ile “Işıklı Balkon” Üzerine Söyleşi (Yener Çetin) – “Öze Dönüş” - Ngũgĩ wa Thiong’o (Deniz Aksak) – Çilem Dilber ile “Kuyruklu Yalan” Üzerine Söyleşi (Esmahan Devran İnci) – Katı Olmayan Şeyler - Nilüfer Altunkaya (Ersun Çıplak) – Kerem Bakıcı ile “Toprakta Büyür mü İnsan?” Üzerine Söyleşi (Sibel Yılmaz) – Deniz Erkaradağ ile “Ellerin Ellerimde” Üzerine Söyleşi (Anita Sezgener) – “Sessiz Şampiyon: Olimpiyat Kürsüsünde Bir Köy Enstitülü” - Kemal Ateş (İbrahim Dizman) – Hande Ortaç ile “Daha İyi misin” Üzerine Söyleşi (Mevsim Yenice) yer alıyor. 

Dergi aboneleri 1933’ten günümüze Varlık dergisinin tüm sayılarını dijital arşivden okuyabilir.  Dergiye buradan abone olunabilir.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)