Van Gölü’ne karanfil bırakmak yasak

Mülteci ölümlerine dikkat çekmek amacıyla Van Gölü’ne karanfil bırakmak isteyenlere polis engel oldu. Gerekçe: Eylem ve etkinlik yasağı.

Polisler, Van Gölü'ne karanfil bırakılmasına izin vermedi. Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da valilik tarafından 1500 gündür süren eylem ve etkinlik yasağı kapsamına ‘Karanfil’ de girdi. Mülteci ölümlerine dikkat çekmek amacıyla Van Gölü’ne karanfil bırakmak isteyen Mültecilerle Dayanışma Ağı üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, mültecilerin defnedildiği Seyrantepe Mahallesi'ndeki Kimsesizler Mezarlığı'na gitti. Burada açıklama yaparak Van Gölü’ne karanfil bırakmak isteyen gruba polis ‘Eylem ve etkinlik yasağı’ gerekçesiyle izin vermedi.

Polisin izin vermemesi üzerine basına açıklamada bulunan Serhat Göç Derneği Eşbaşkanı Hanife Güzel şöyle konuştu: "Sosyolojik, ekonomik, toplumsal ve hukuksal açıdan böylesi bir göç dalgasına hazırlıklı olunmadığı gerçekliği ile yüzleşmek durumunda kaldık. Mültecilik bir kader değil sonuçtur. Başta Van ili olmak üzere ülkemizin her noktasında yakıcı bir sorun haline gelen mültecilerin uğradıkları hak ihlallerine, statüsüzlük durumlarına, mülteci cinayetlerine karşı Mülteci Dayanışma Ağı olarak mücadelemizi örgütleyip büyüteceğiz." (DUVAR)