Uyku matının altında fentanil bulundu: Kreşte bir çocuk hayatını kaybetti

New York'un Bronx bölgesindeki bir çocuk yuvasında solunum yoluyla fentanile maruz kalan 1 yaşındaki Nicholas Dominici hayatını kaybetti, üç çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentindeki bir çocuk yuvasında çocukların uyuduğu matın altında bir kilo fentanil bulundu. Bir çocuk hayatını kaybetti, üç çocuk hastaneye kaldırıldı.

BBC'nin haberine göre, yalnızca bir haftadır çocuk yuvasında olan bir yaşındaki Nicholas Dominici isimli çocuk 15 Eylül Cuma günü aşırı dozdan yaşamını yitirdi. Bronx'taki çocuk yuvasında uyuşturucu maddeye maruz kalan üç çocuğun da hastaneye kaldırıldığı açıklandı. İki kişiye 'uyuşturucuyla komplo' ve 'cinayet' suçlaması yöneltildi. Polis, yaşları 8 ayla 2 yıl arasında değişen çocukların solunum yoluyla fentanile maruz kaldığı görüşünde.

'ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU 500 BİN KİŞİYİ ÖLDÜREBİLİRDİ'

Hastaneye kaldırılan çocukların durumuna ilişkin yapılan açıklamada, üç çocuğa opioid kaynaklı aşırı doz etkilerini hafifletmek için kullanılan Narcan isimli ilacın verildiği bildirildi. New York Polis Departmanı (NYPD) olayın yaşandığı çocuk yuvasında daha sonra yapılan aramada, 'çocukların öncesinde üzerinde uyuduğu uyku matının altında' yaklaşık 1 kilogram fentanil bulunduğu bilgisini paylaştı. Yetkililer, söz konusu uyuşturucu maddeyi paketlemek için kullanılan bir alete de arama sırasında el koydu.

Divino Niño çocuk yuvasının sahibi Grei Mendez ve kiracısı Carlisto Acevedo Brito'ya 'ölüme sebep olacak şekilde dağıtma niyetiyle' uyuşturucu bulundurma ve 'ölüme sebep olacak şekilde uyuşturucu dağıtmak için komplo kurma' suçlamaları yöneltildi. Manhattan Başsavcısı Damien William, şüphelilerin çocuk yuvasında uyuşturucu işi yaptıkları için dört çocuğun zehirlendiğini ifade ederken, polis yetkilileri de ele geçirilen fentanilin 500 bin kişinin ölümüne sebep olabileceğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)