San Francisco'yu 3 kez öldürebilecek kadar çok fentanil yakalandı

ABD'nin California eyaletine bağlı San Francisco şehrinde mayıs ayının başından bu yana 4 kilodan fazla fentanil ele geçirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de California Valiliği, Mayıs 2023'ün başından bu yana San Francisco şehrinde 4 kilogramın üzerinde fentanil ele geçirildiğini açıkladı. Valiliğin açıklamasına göre, güçlü bir opioid analjezik olan fentanil maddesinin 4 kilogramdan fazlası 2 milyonun üzerinde kişinin aşırı dozdan ölmesine sebep olabilecek bir miktar demek.

The Guardian gazetesinin haberine göre, California Valiliği, 15 Haziran Perşembe günü bir açıklama yaparak mayıs ayının başından bu yana sadece San Francisco'da 4 kilogramın üzerinde fentanil yakaladıklarını, bunun 800 binin üzerindeki şehir nüfusunu üç kez öldürebilecek kadar büyük bir miktar olduğunu ifade etti. 

2023'ÜN İLK 4 AYINDA 268 KİŞİ AŞIRI DOZDAN 'KAZARA' ÖLDÜ

California Valiliği'nin açıklamasına göre, uyuşturucu maddeye California Otoyol Devriyesi ekipleri tarafından el konuldu. Söz konusu operasyonların Vali Gavin Newsom'un fentanil ile mücadele planının bir parçası olduğu bilgisi paylaşıldı. Valilik açıklamasında, el konulan tüm fentanilin Tenderloin mahallesinde veya civarında yakalandığı bildirildi.

San Francisco'nun Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı bir rapora göre, 2023 yılının ilk dört ayında 268 kişi 'kazara' aşırı dozda aldıkları fentanil sebebiyle hayatını kaybetmişti. Nisan ayında şehirdeki fentanil ve evsizlik krizleri konusunda eleştirilen Vali Newsom, California Otoyol Devriyesi, Eyalet Milli Koruma ekipleri ve başsavcılığın uyuşturucu ile mücadele çalışmalarına destek vereceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)