Aşırı doz uyuşturucu belirtisi gösteriyordu: Köpek yavrusunun sahiplerine gözaltı

ABD'de bir pitbull yavrusunun sahipleri 'hayvana eziyet' ve 'uyuşturucu bulundurma' şüphesiyle gözaltına alındı. Köpeğin aşırı dozda fentanile maruz kaldığı değerlendiriliyor.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin California eyaletinde polis, yavru köpeklerinin aşırı dozda fentanil belirtisi göstermesi üzerine köpeğin sahiplerini Walmart alışveriş merkezinin otoparkında gözaltına aldı. Köpeğin sahipleri, 'hayvana eziyet' ve 'uyuşturucu bulundurmak' ile suçlandı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, California polisi, aşırı dozda uyuşturucu verildiği değerlendirilen yavru pitbulla, fentanilin aşırı kullanımı sonucu oluşan etkileri hafifletmek üzere 'Narcan' isimli bir ilaç verdi. Polis, köpeğin araçta bulunan fentanile maruz kaldıktan sonra 'aşırı doz emareleri göstermeye başladığı' bilgisini paylaştı. 

'KÖPEK BUNU DAHA ÖNCE BİR KEZ DAHA YAŞAMIŞTI'

Polisin açıklamasına göre, yavru köpeğin sahibi olan 29 yaşındaki Caleb Aaron Gibson ve 27 yaşındaki Katherine Marylou Menke olayın ardından gözaltına alındı. Irvine Polis Sözcüsü Kyle Oldoerp da Los Angeles Times'a verdiği demeçte, gözaltına alınan kadının, "Ah, sanırım köpeğim aşırı doz aldı" dediğini aktardı. Buna göre, kadın aşırı doz uyuşturucu belirtilerini biliyordu çünkü bu, köpeğin bunu ikinci yaşayışıydı.

İlacı aldıktan sonra iyileşmeye başladığı ifade edilen köpek yavrusu, ardından tedavisine devam edilebilmesi için veterinere sevk edildi. Öte yandan, gözaltındaki iki kişiye resmi olarak suçlama yöneltilmeden önce köpeğin durumunun netleşmesi beklenecek. (DIŞ HABERLER)