VİDEO

Üsküdar'da sokak röportajı: Yeniden Refah'a oy kayar mı, CHP farkı kapatabilir mi?

Son seçimde AK Parti'nin 3 puan farkla aldığı Üsküdar'da seçim rekabeti kızışıyor. Yeniden Refah, Saadet ve İYİ Parti'nin adaylarıyla yer alacağı ilçede, seçmenlere oy tercihlerini sorduk.

DUVAR - Seçime günler kala İstanbul ilçelerinde rekabet artıyor. Seçim yarışının en hızlandığı yerlerden biri de İstanbul'un Üsküdar ilçesi.

İstanbul'da 39 ilçeden 24'ü AK Parti'nin, 14'ü CHP'nin ve bir ilçe de MHP'nin elinde bulunuyor. CHP'nin 2024 yerel seçim hedefleri arasında ise Üsküdar'ı AK Parti'den almak.

ÜSKÜDAR'DA ADAYLAR

AK Parti mevcut başkan Hilmi Türkmen'i bir kez daha aday gösterirken, en güçlü rakipleri CHP’den Sinem Dedetaş, İYİ Parti'den Muammer Ertaç Ergüven. Yeniden Refah Partisi (YRP) Turgut Sadıkoğlu'nu aday gösterirken, Saadet Partisi ise önceki dönem de aday olan Yılmaz Bayat ile yola devam kararı aldı.

AK PARTİ CHP ARASINDA 3 PUANLIK FARK

Üsküdar 2019 yerel seçimlerinde AK Parti ile CHP arasındaki kıyasıya yarışa sahne olmuştu. CHP yüzde 45,48 oy alırken, AK Parti 3 puan fark atarak yüzde 48,25 ile ipi göğüslemişti. Saadet Partisi de son seçimde Üsküdar'da yüzde 4,57 almıştı.

Üsküdarlı seçmene "AK Parti'den YRP’ye oy kayar mı, İYİ Parti'nin adayı çıkarması dengeleri nasıl değiştirir, CHP ile AK Parti ile arasındaki yüzde 3 puanlık farkı kapanır mı" sorularını sorduk.