Urfa'da suya yüzde 25 zam

Urfa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1 Eylül tarihinden itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 25 zam yapılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda suya zam yapılması önerisi oy çokluğu kabul edildi.
1 Eylül tarihinden itibaren metreküp fiyatı yüzde 25 zamlı olacak.

Su zammının onaylandığı meclis toplantısında ayrıca Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) 955 milyon 17 bin TL’lik ek bütçe talebi de oy çokluğuyla kabul edildi.

ŞUSKİ: 30 BÜYÜKŞEHİR İÇİNDE 23. SIRADAYIZ

Belediye Meclisi'nde kabul edilen zam için genel kuruldan onay beklediklerini ifade eden ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, "30 büyükşehir belediyesinin yaptığı zamma göre bizim yaptığımız zam, bu sıralamada 23'üncü. Şu anda 13 TL üzerine yüzde 25 gelecek" diye konuştu.

Zamla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Eş Başkanı Ahmet Atış şunları kaydetti: "Vatandaşlara, zamların arkasında dış güçler olduğunu her zaman söylüyorlar, meydanlarda, sağda, solda. Biz de soruyoruz? Bu dış güçler, Zeynel Abidin Beyazgül olmasın?  Marketleri eleştiriyor ama kendileri de fahiş zam yapıyorlar." Atış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'ın vermiş olduğu bir suyu bu kadar pahalı içmek bize nasip oldu. Türkiye'nin en büyük barajlarından birisi Urfa'da, buna rağmen yüksek fiyatta su kullanımı varsa bu büyük bir sorundur. Aslında yönetememenin sorunudur."

 

 

Etiketler su zammı ŞUSKİ Urfa