Ürdün: Suriye'den gelen uyuşturucu yüklü İHA düşürüldü

Ürdün ordusu, Suriye'den Ürdün topraklarına geçen bir insansız hava aracını düşürdüklerini, düşürülen İHA'nın uyuşturucu yüklü olduğunu iddia etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün ordusu, yazılı bir açıklama yaparak Suriye'nin güneyinden geldiği belirlenen uyuşturucu yüklü bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü iddia etti.

AA'nın haberine göre, ordudan yapılan açıklamada, sınır muhafızlarının, Suriye'den Ürdün topraklarına yasa dışı geçen bir İHA'yı tespit ettiği belirtildi. Narkotik Suçlarla Mücadele ve ilgili güvenlik birimleriyle yapılan işbirliğinin ardından İHA'nın düşürüldüğü belirtilen açıklamada, yaklaşık 2 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiği kaydedildi.

HAZİRAN AYINDA DA 3 İHA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Ürdün ordusu haziran ayında da Suriye'den Ürdün'e geçmeye çalışan, biri silah yüklü üç insansız hava aracını düşürdüğünü açıklamıştı. Suriye ve Ürdün, sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele amacıyla, dünkü olaydan bir gün önce bir güvenlik toplantısı da düzenlemişti. Toplantıya Ürdün Genelkurmay Başkanı Yusuf El Huneyti ve İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmed Husni ile Suriye Savunma Bakanı Korgeneral Ali Mahmud Abbas ve İstihbarat Başkanı Tümgeneral Husam Luka katılmıştı.

Görüşmede, uyuşturucu tehlikesi, üretim ve kaçakçılık kaynakları ile kaçakçılık operasyonlarını organize eden, yöneten ve uyuşturucunun sınırdan kaçak yollarla Ürdün'e girişini yürüten taraflarla mücadelede işbirliği ele alınmıştı. (DIŞ HABERLER)