Ürdün: Suriye'den uyuşturucu taşıyan İHA düşürüldü

Ürdün ordusu, sınır bölgesinde Suriye'den uyuşturucu taşıyan bir insansız hava aracını düşürdüklerini iddia etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün ordusu, sınır bölgesinde Suriye'den uyuşturucu taşıyan bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini iddia etti. Ordu, 'Ürdün'ün, sınır bölgesinin İran'la bağlantılı uyuşturucu savaşının bir cephesi haline gelmesine izin vermeyeceğini' söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ürdün, Suriye ordusu içindeki birimler tarafından korunduğunu ileri sürdüğü İran yanlısı milisleri sınırları üzerinden Körfez ülkelerine uyuşturucu kaçırmakla suçladı. Şam yönetimi ise konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamalarda, uyuşturucu kaçakçılığını engellemek için 'elinden gelenin en iyisini yaptığını' ve 'güneydeki kaçakçı gruplara baskın yapmayı sürdürdüğünü' kaydetmişti. Suriye hükümeti, İran destekli milislerle ilgili iddiaları ise reddetmişti.

'İHA SINIRIN ÜRDÜN TARAFINDA DÜŞÜRÜLDÜ'

Ürdün ordusu, bugün yaptığı açıklamada, sınırlarındaki uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerine işaret ederek, "Sınırlarımıza yönelik her türlü tehdidi ve milletin güvenliğini istikrarsızlaştırmaya yönelik her türlü teşebbüsü kararlılık ve güç ile ele almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ordu, söz konusu İHA'ya sınırın Ürdün tarafında müdahale edildiği ve ardından İHA'nın düşürüldüğü bilgisini paylaştı.

Suriye'de üretilen bir amfetamin olan kaptagon ticaretine işaret eden Ürdünlü yetkililer, Suriyeli yetkililerle endişelerini paylaştıklarını, fakat Suriye tarafından konuyla ilgili herhangi somut bir adımın atıldığını görmediklerini ifade etti. (DIŞ HABERLER)