Ürdün: Suriye'den gelen silah yüklü İHA düşürüldü

Ürdün ordusu, Suriye'den gelen silah yüklü bir insansız hava aracını düşürdüklerini iddia etti. Ele geçirilen silahların yetkililere teslim edildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün ordusu, Suriye'den gelen silah yüklü bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü ileri sürdü. Orduya ait resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sınır muhafızları, Suriye topraklarından İHA aracılığıyla Ürdün'e silah sokma girişimi tespit etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ordunun açıklamasında söz konusu İHA'nın Ürdün toprakları içinde düşürüldüğü, ele geçirilen silahların da yetkililere teslim edildiği aktarıldı. Ürdün'ün devlet haber ajansı Petra'nın duyurduğu açıklamada başka detay verilmedi.

13 HAZİRAN'DA UYUŞTURUCU YÜKLÜ İHA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Ürdün ordusu, 13 Haziran'da Suriye'den gelen uyuşturucu yüklü bir İHA'yı düşürdüğünü duyurmuştu. Ordu, konuya ilişkin açıklamasında, 'Ürdün'ün, sınır bölgesinin İran'la bağlantılı uyuşturucu savaşının bir cephesi haline gelmesine izin vermeyeceğini' söylemişti. 

Ürdün ordusu, yaptığı açıklamada, sınırlarındaki uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerine işaret ederek, "Sınırlarımıza yönelik her türlü tehdidi ve milletin güvenliğini istikrarsızlaştırmaya yönelik her türlü teşebbüsü kararlılık ve güç ile ele almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanmış, İHA'ya sınırın Ürdün tarafında müdahale edildiği ve ardından İHA'nın düşürüldüğü bilgisini paylaşmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ürdün İHA Suriye silah