Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu için ifadeye çağrıldı

Bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, 'FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğunu iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturmada ifadesi alınacak. Özdağ'ın, çarşamba günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, ifade vermesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, partiden istifasından önce CNN Türk'te katıldığı programda Buğra Kavuncu'nun İYİ Parti kurucusu yapılmasını kendisinin engellediğini şöyle anlatmıştı: "Sayın Genel Başkanı uyardım. Dedim ki, 'Bu arkadaşın FETÖ'yle bağı olduğuna dair, bir FETÖ'cü sivil toplum örgütüyle bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu yapmayalım kurucu' ve bu arkadaş kurucu yapılmadı benim müdahalemle.” 

Özdağ “Fakat daha sonra partiye geldi, genel idare kuruluna girdi, Sayın Genel Başkanı tekrar uyardım, Sayın Genel Başkan bütün sorumluluğu üstüne aldığını söyledi. Ve genel başkan yardımcısı oldu, partinin sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Bu benim için en büyük hayal kırıklığı ve kırılmadır” ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da 21 Ekim 2020'de partililerle birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (DHA-HABER MERKEZİ)