Uluslararası Uşak Film Festivali izleyici ile çevrimiçi buluşacak

Uşak Üniversite'sinin İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali'nin bu yıl 7'ncisi düzenleniyor. Pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleşecek festivalde çeşitli ülkelerden 131 film dokuz gün boyunca internet üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

UŞAK - Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından bu sene 7'ncisi organize edilen Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek. Festival 12-20 Aralık tarihlerinde www.usakfilmfest.com adresinden takip edilebilecek. Son yıllardaki çıkışıyla Türkiye'nin en önemli kısa film festivalleri arasında gösterilen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'nde toplamda 24 ödül verilecek.

44 FİLM İLK DEFA GÖSTERİME SUNULACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Sinema Genel Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi'nin katkılarıyla Dr. Onur Keşaplı'nın yönetmenliğinde düzenlenen festivalin finalistleri, jüri üyeleri ve programı belli oldu. 4'ü Dünya 10'u Asya ve 30'u Türkiye prömiyeri olmak üzere 44 filmin ilk gösteriminin yapılacağı festivalde toplamda 131 film www.usakfilmfest.com adresinde dokuz gün boyunca ücretsiz olarak sinema severler ile buluşacak.

Ustalık dersleri, atölyeler, söyleşiler, sergi ve konserlerle pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapacak festivalin ana jürisinde yapımcı, yönetmen, akademisyen, sanat yönetmeni unvanlarından çeşitli isimler bulunuyor. Jüride Beste Yamalıoğlu, Can Eren, Caner Özyurtlu isimlerinin yanı sıra Deniz Ova, Eli Salameh, Dr. Öğr. Üyesi Murat Tırpan, Natali Yeres, Prof. Dr. Nazlı Bayram ve Teoman Kumbaracıbaşı gibi farklı isimlerde var.

FESTİVALİN OYUNCU ÖDÜLLERİNDE CİNSİYET AYRIMI KALDIRILDI

Resmi açılışı 12 Aralık Cumartesi saat 13.00’de gerçekleşecek festivalin aynı gün saat 20.30’da başlayacak açılış etkinlikleri arasında Eve Dönüş Yok grubunun “Mikro İktidar Alanları” konseri, Aykut Sağır’ın “Bergmanografi” sergisi ve başrolünü Denis Lavant’ın oynadığı, Jan Vejner’in yönettiği “Figurant” filminin gösterimi yer alıyor. Festivalin 20 Aralık Pazar akşamı gerçekleşecek kapanış töreni ise “Natura Urbana: The Brachen of Berlin” belgeselinin yönetmeni Matthew Gandy ile yapılacak söyleşi ve Yorgos Lanthimos’un son filmi “Nimic”in özel gösteriminden oluşuyor.

Oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımlarını kaldıran Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Festivali'nde, bu yıl da Ulusal Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Uluslararası Kısa Film Yarışması alanlarında toplam 24 dalda Kanatlı Denizatı Ödülleri’ni taktim edecek. Festivalin ödül töreni ise 18 Aralık Cuma akşamı saat 18.00’de, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.