Ukrayna: Rusya'nın saldırısında 2 aylık bebek hayatını kaybetti

Ukrayna, Rusya'nın düzenlediğini iddia ettiği saldırıda 2 aylık bir bebeğin öldüğünü, iki kadının yaralandığını açıkladı. Saldırıda bir otel ve etrafındaki yapılar hasar gördü.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Harkiv kentindeki bir otelin Rusya tarafından hedef alındığın iddia etti. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu açıklandı.

BBC'nin haberine göre, Harkiv Bölge Valisi Olev Synehubov, 2 aylık bir erkek bebeğin cansız bedeninin Zolochiv köyündeki üç katlı binanın enkazından çıkarıldığını söyledi. Synehubov, Rusya'nın saldırıda iki S-300 füzesi kullandığını ileri sürerek bir otel ve etrafındaki binaların hasar gördüğü saldırıda iki kadının da yaralandığı bilgisini verdi. 

HARKİV'DE BİR OTELE BİR AYDA İKİNCİ SALDIRI

Rusya-Ukrayna savaşı, ikinci yılına yaklaşırken, Harkiv'e yönelik saldırılar 2023 yılının sonundan bu yana şiddetlenmiş durumda. Zolochiv köyü ise Rusya sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor. Geçen ay da Harkiv kentindeki başka bir otelin Rusya'nın fırlattığı S-300 füzeleri ile hedef alındığı iddia edilmiş, bu saldırıda aralarında savaşı takip eden gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı açıklanmıştı. 

Aralık ayında yaşanan bu saldırıların ardından Rusya da Ukrayna güçlerinin, sınıra yaklaşık yarım saat mesafede bulunan Belgorod kentine saldırdığını ileri sürmüştü.

Öte yandan, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), ülkede beş kişinin Rusya için 'casusluk' yaptığı iddiasıyla gözaltına aldı. Ukrayna Güvenlik Servisi, söz konusu şüphelilerin, Rusya'nın FSB istihbarat servisine Ukrayna'nın askeri güçleri, enerji altyapısı ve ABD yapımı MRLS roket fırlatma sistemlerinin yerleri hakkında istihbarat sağladığını iddia etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)