Ukrayna: Rusya'nın otele füze saldırısında 11 kişi yaralandı

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın düzenlediğini iddia ettiği saldırıda bir otelde kalan 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sırasında otelde AA muhabirleri de bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın Harkiv Valisi Oleh Synehubov, Rusya'nın dün akşam bölgede bulunan bir otele iki füzeyle saldırı düzenlediğini ileri sürdü. Saldırıda biri ağır olmak üzere 11 kişinin yaralandığı açıklandı. Anadolu Ajansı da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaşanan saldırı sırasında binada olan ekibinin yara almadan kurtulduğunu aktardı.

Olay yerinden paylaşılan görüntülerde saldırının hedefi olduğu ifade edilen otelin camlarının patladığı ve balkonlarının zarar gördüğü görüldü. Vali Synehubov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, saldırının çarşamba akşamı yerel saatle 22.30 sıralarında gerçekleştiğini bildirdi. Synehubov, saldırıda yaralanan dokuz kişinin hastaneye kaldırıldığını, bu kişiler arasında durumu ciddi olan 35 yaşındaki bir erkeğin de olduğunu söyledi. Synehubov, yaralılar arasında Türkiyeli gazetecilerin de olduğunu yazdı.

'OTEL GAZETECİLER TARAFINDAN KULLANILIYORDU'

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Harkiv Polis Şefi Volodymyr Tymoshko, kamu yayıncısı Suspilne'ye yaptığı açıklamada, füzelerden birinin otelin hemen yan tarafında, çitin yanını hedef aldığını, diğer füzenin ise yakınlardaki bir ek binayı vurduğunu belirtti. Tymoshko da otelin gazeteciler tarafından kullanıldığını aktardı. Harkiv Başsavcısı Oleksandr Filchakov ise Telegram'dan yayınlanan bir videoda, söz konusu füze saldırısı sırasında otelde 23 konuk ve sekiz çalışanın olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Ihor Terekhov'un açıklamasına göre, bölgedeki pek çok ev, bir fabrika ve bir otomobil galerisi de zarar gördü.

AA: ELİNDE KESİKLER OLUŞAN MUHABİR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Anadolu Ajansı muhabiri Davit Kachkachişvili ile foto muhabiri Özge Elif Kızıl'ın da tahrip olan ve bir anda alevlerin sardığı otelden kendi imkanlarıyla çıkmayı başardığı bilgisi verildi. Ajansın haberine göre, muhabir Kachkachişvili'nin ellerinde hafif kesikler oluştu. Sağlık durumu iyi olan fotomuhabiri Kızıl ve muhabir Kachkachişvili, kontroller için ambulansla hastaneye sevk edildi. Saldırıda, ekibin kullandığı araç da otelin yakınındaki diğer birçok araç gibi zarar görerek kullanılmaz hale geldi. (DIŞ HABERLER)