Ukrayna: Rusya'nın hava saldırılarında 3 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna, Rusya'nın düzenlediğini iddia ettiği füze ve İHA saldırılarında Kiev'de iki, Mykolayiv kentinde bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın başta başkent Kiev olmak üzere bir dizi şehre saldırı düzenlediğini, saldırılarda en az üç kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Saldırılarda en az 14 kişinin de yaralandığı, saldırıların Kiev'de yangınlara sebep olduğu ifade edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırılara ilişkin Telegram üzerinden bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'de iki kişinin, ülkenin güneyindeki Mykolayiv'de ise bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Rusya'nın Ukrayna'nın altı bölgesine saldırılar düzenlediğini ileri süren Zelenskiy, arama-kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin saldırı bölgelerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. 

JOSEP BORRELL, SIĞINAKTAN PAYLAŞIM YAPTI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zaluzhnyi de Ukrayna hava savunma sistemlerinin Rusya'ya ait olduğunu iddia ettiği 44 füze ve insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdiğini, Rusya'nın toplam 64 füze ve İHA ile saldırdığını öne sürdü. 

Ukrayna ziyareti kapsamında başkent Kiev'de olan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medya platformu X hesabında, bulunduğu sığınakta fotoğraf paylaşarak, "Kiev'de hava alarmları çalarken sabaha sığınakta başlamak" diye yazdı. Kievli yetkililer de saldırılara ilişkin açıklamalarında, en az 14 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Başkentte çıkan çok sayıda yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildiği, kurtarma ekiplerinin Kiev'in güneybatısındaki Golosiivskyi ilçesinde çok katlı bir binadaki kişileri kurtarmaya çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Lviv bölgesinin valisi Maksym Kozytskyi, saldırılarda bir endüstri tesisinin de hedef alındığını aktarırken, ülkenin kuzeydoğusunda dün de Rusya'nın saldırı düzenlediği iddia edilen Harkiv'de altyapının Rusya'nın saldırılarının hedefi olduğu ileri sürüldü. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)