Ukrayna: Rusya'nın Harkiv'e İHA saldırısında 7 kişi öldü

Ukrayna, Rusya'nın Harkiv ve Odessa'ya insansız hava araçlarıyla saldırdığını ileri sürdü. Harkiv'de üçü çocuk yedi kişi öldü, üç kişi yaralandı. Odessa'da bir yaralı olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Harkiv kentine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini iddia etti. Saldırıda aralarında üç çocuğun da olduğu yedi kişinin hayatını kaybettiği, altyapının ve konutların zarar gördüğü açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Harkiv Bölge Valisi Oleh Synehubov, Rusya'nın 9 Şubat Cuma günü gece saatlerine kente saldırdığını, sivil altyapıyı hedef aldığını, saldırılar sonucu çok sayıda yangın çıktığını ve en az 15 konutun hasar gördüğünü ileri sürdü. Şehrin doğusunda yaşandığı ifade edilen saldırı hakkında Telegram üzerinden açıklama yapan Bölge Valisi, ölen yedi kişinin arasında 7 ve 4 yaşlarında iki çocuk ve 6 aylık bir bebeğin de olduğunu söyledi. Saldırıda üç kişinin yaralandığı kaydedildi. 

'31 İHA'DAN 23'Ü İMHA EDİLDİ'

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada da Rusya'ya ait olduğu iddia edilen 31 İHA'dan 23'ünün Ukrayna hava savunma sistemlerince ve İHA'lara müdahale eden mobil gruplar tarafından imha edildiği belirtildi. İHA'ların Harkiv ile birlikte güneydeki Odessa bölgesini de hedef aldığı ileri sürüldü. Harkiv Savcısı Oleksandr Filchakov, Telegram'da yayınladığı videoda, üç insansız hava aracının Nemyshlianskyi ilçesindeki bir petrol istasyonunu vurduğunu söyledi. Petrol istasyonunda yüksek miktarda yakıt bulunduğu, bu sebeple, çıkan yangının 'korkunç sonuçlar' doğurduğu ifade edildi. 

Harkiv Bölge Valisi Synehubov ayrıca İHA'ların Velykyi Berluk kasabasındaki bir restoranı da hedef aldığını iddia etti. Bu saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi. Odesa Bölge Valisi ise buradaki saldırıda bir kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)