Ukrayna: Rusya'nın 'en büyük İHA saldırısında' Kiev'de beş kişi yaralandı

Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın başkent Kiev'e 76 insansız hava aracıyla düzenlediği iddia edilen hava saldırılarında beş kişi yaralandı, yaklaşık 200 binanın elektriği kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, savaşın başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya'nın düzenlediği 'en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısında' Kiev'de beş kişinin yaralandığını ileri sürdü. Yetkililerin açıklamasına göre, saldırılar başkentin farklı bölgelerini hedef aldı.

Reuters'ın haberine göre, Kiev için yapılan hava saldırısı uyarısı altı saat boyunca devam etti. Ukrayna Hava Kuvvetleri, saldırı düzenleyen toplam 74 İHA'dan 71'inin vurularak düşürüldüğünü ileri sürdü. Hava Kuvvetleri Sözcüsü, televizyonda yaptığı açıklamada, bu İHA'ların 66'sının Kiev ve çevre bölgeler üzerinde düşürüldüğünü söyledi. 

'SALDIRILAR HOLODOMOR'U ANMA GÜNÜNDE DÜZENLENDİ'

Kiev Valisi Vitali Kliçko, Telegram kanalından bir açıklama yaparak, İHA saldırılarında başkentte beş kişinin yaralandığını, yaralılar arasında 11 yaşında bir kız çocuğun da olduğunu aktardı. Saldırılarda kent çapında bazı binaların da zarar gördüğü bilgisi paylaşıldı. Kliçko, vurulan bir İHA'dan düşen parçaların bir kreşte yangına sebep olduğunu belirtti. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de saldırılara ilişkin açıklamasında, Rusya tarafından düzenlendiğini söylediği saldırıların Sovyetler döneminde, 1932-1933 yıllarında 'milyonlarca kişinin açlığa mahkum edildiği Holodomor'u anma gününde' gerçekleştiğini kaydetti. Saldırıları 'kasıtlı terör' olarak nitelendiren Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rus liderliği, öldürebildiği gerçeğinden gurur duyuyor" ifadelerini kullandı. 

ENERJİ BAKANLIĞI: 200 BİNANIN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Ukrayna Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırılarda başkentte bulunan 77'si konut olmak üzere yaklaşık 200 binanın elektriği kesildi. Ukraynalı ekonomist Serhiy Fursa, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece uvertürü duyuyoruz gibi görünüyor. Kış mevsimine giriş..." ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)