Ukrayna: Rusya, Harkiv'e Kuzey Kore yapımı füzeyle saldırdı

Ukraynalı yetkililer, 2022 yılında başlayan savaşta Rusya'nın ilk defa Kuzey Kore yapımı bir füze kullandığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'daki Harkiv bölgesindeki savcılık, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında Kuzey Kore tarafından sağlanan füzeleri kullandığına ilişkin başka kanıtlar daha bulunduğunu iddia etti. Konuya ilişkin bugün bir açıklama yapan Savcılık Sözcüsü Dmytro Chubenko, 2 Ocak Salı günü Harkiv'i hedef alan pek çok füzeden birinin görüntü ve teknik olarak Rusya yapımı füze modellerinden farklı olduğunu ileri sürdü.

Reuters'ın haberine göre, füzenin parçalarını da gösteren Chubenko, füzeye ilişkin açıklamasında, "Üretim metodu çok modern değil. Harkiv'e saldırılar sırasında daha önce gördüğümüz standart Iskandar füzelerinden sapmalar var. Bu füze, Kuzey Kore füzelerinden birine benziyor" dedi. Savcılık Sözcüsü, Harkiv'de bulunan füzenin Rusya yapımı Iskandar füzesinden çap olarak biraz daha büyük olduğunu, söz konusu füzenin ucu, iç elektrik bağlantılarının ve arka kısımlarının da farklı olduğunu anlattı. 

'BU SEBEPLE KUZEY KORE'YE AİT OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

"Bu sebeple bunun Kuzey Kore tarafından sağlanan bir füze olabileceğini (düşünme) eğilimindeyiz" diyen Chubenko, füzenin model adının ne olduğunu söylemeyi reddetti. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'nin baş danışmanı 5 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu hafta Ukrayna'yı savaşın başından bu yana ilk defa Kuzey Kore yapımı füzelerle hedef aldığını iddia etmişti. Ukraynalı yetkililer, bu hafta Rusya'nın düzenlediği iddia ettiği saldırılarda iki kişi ölmüş, 60'ın üzerinde kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)