Ukrayna: Rus devriye gemisi Kırım yakınlarında batırıldı

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait 'Sergey Kotov' isimli devriye gemisine deniz İHA'ları ile saldırdıklarını, geminin saldırıda hasar alarak battığını ileri sürdü.

Fotoğraf: Ukrayna Savunma Bakanlığı/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın Rus Karadeniz Filosu'na ait bir devriye gemisine deniz insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediği, saldırıda 'Sergey Kotov' isimli geminin hasar gördüğü iddia edildi. Rusya'nın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ilhak ettiği Kırım açıklarında yaşandığı ifade edilen saldırıya ilişkin Telegram'dan açıklama yapan Ukrayna İstihbarat Servisi, Grup 13 isimli özel biriminin gemiye Kerç Boğazı yakınlarında saldırdığını öne sürdü.

Reuters'ın aktardığına göre, açıklamada, "Magura V5 deniz İHA'larının saldırısı sonucunda Rus gemisi Project 22160 Sergey Kotov, arka bölümünden, sancak tarafından ve iskele tarafından hasar aldı" denildi. Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin özel kalemi Andriy Yermak da Telegram'dan yaptığı açıklamada, "Rus Karadeniz Filosu, işgalin sembolüdür. O, Ukraynalı Kırım'da olamaz" dedi. Ukrayna ordusundan daha sonra yapılan açıklamada ise Rusya'ya ait geminin saldırı sonucunda batırıldığı iddia edildi. 

KÖPRÜDE TREN VE ARAÇ TRAFİĞİ DURDURULDU

Kırım'da Moskova'nın atadığı yetkililerin Telegram'dan yaptığı açıklamada da yarımadayı Rusya ana karasına bağlayan köprüdeki tren trafiğinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Rusya'nın atadığı, köprünün idaresinden sorumlu yetkililer de köprü saat 07.00'da yeniden açılmadan önce araç trafiğinin saatlerce askıya alındığını bildirdi.

Ukrayna ordusu, şubat ayında yaptığı bir açıklamada da yine Kırım yakınlarında Rusya'ya ait büyük bir çıkarma gemisine deniz İHA'ları ile saldırı düzenlediğini ileri sürmüş, geminin iskele tarafından aldığı hasar sonucu battığı bilgisi verilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)