Ukrayna: Rus çıkarma gemisi Karadeniz'de imha edildi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'ya ait 'Tsezar Kunikov' adlı çıkarma gemisine saldırı düzenlediklerini iddia etti. Rusya'nın Donetsk'e saldırdığı, bu saldırıda en az üç kişinin öldüğü ileri sürüldü.

Rus çıkarma gemisi, Mart 2020'de Boğaz'dan geçmişti. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya Donanması'na ait 'Tsezar Kunikov' isimli çıkarma gemisini, Kırım açıklarında imha ettiklerini ileri sürdü. Ukrayna basınına yansıyan görüntülerde de Karadeniz'de, Kırım'ın güney kıyısı açıklarında dumanların yükseldiği ve su üzerinde helikopterlerin uçtuğu görüldü. 

Reuters'ın aktardığına göre, Ukrayna ordusu, Telegram'dan yaptığı açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Savunma Bakanlığı'nın istihbarat birimi ile birlikte Tsezar Kunikov çıkarma gemisini imha etmiştir" dedi. Ordu, Rusya'nın uluslararası hukuka aykırı bir biçimde ilhak ettiği Kırım açıklarında yaşanan olaya ilişkin açıklamasında, çıkarma gemisinin 'isabet aldığı sırada Alupka yakınlarında, Ukrayna kara sularında bulunduğunu' ileri sürdü. 

Daha önce Karadeniz'de altı inansız hava aracını (İHA) imha ettiğini açıklayan Rusya makamlarından ise konuyla ilgili henüz bir yorum gelmedi. Ukrayna askeri istihbarat birimi, Rus savaş gemisinin deniz İHA'ları ile hedef alındığını iddia etti. 

UKRAYNA: RUSYA'NIN HAVA SALDIRILARINDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Ukraynalı yetkililer, bugün sabah saatlerinde yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te yer alan Selydove kasabasına çok sayıda füze saldırısı düzenlediğini ileri sürmüş, saldırılarda üç kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Saldırılarda yaralıların da olduğu, bir hastane ile pek çok binanın hasar gördüğü belirtilmişti.

Kentin askeri yetkilileri, Telegram'dan yaptıkları açıklamada, saldırılarda ölen üç kişinin arasında bir çocuğun da olduğunu ifade etti. Donetsk Valisi Vadym Filashkin'in açıklamasına göre, kasabadaki hastanenin zarar görmesi üzerine burada tedavi gören 100 hasta, yakın kasabalardaki hastanelere tahliye edildi. Vali'nin paylaştığı görüntülerde, hastanenin camlarının patladığı, bina içinde enkaz ve yıkıntıların olduğu görüldü. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)