Uğur Şahin: Korona virüsü en kötüsü değil

Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucusu Dr. Uğur Şahin, korona virüsü salgınının 'dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını' söyledi. Gelecekteki salgınların 'daha yıkıcı' olabileceğini aktaran Şahin, hazırlıklı olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile birlikte korona virüsüne karşı aşı üreten Alman BioNTech'in kurucusu ve yöneticisi Dr. Uğur Şahin, Covid-19 salgınının 'dünyanın gördüğü en kötü salgın olmayacağını' ve gelecekteki salgınların 'daha yıkıcı' olabileceğini söyledi. 

'TÜM DÜNYAYI AŞILACAYAK KAPASİTEYE SAHİP OLUNMALI'

Hazırlıklı olmanın çok önemli olduğunu aktaran Şahin, hükümetlerin ve şirketlerin aşıyı geliştirdikten sonra üç ay içerisinde tüm dünyayı aşılayacak kapasiteye sahip olması gerektiğini belirtti. "Dünya üzerindeki nüfusa yeterli olacak kadar doz üretmek için hazır değildik" diyen Şahin, "Bu değişmeli. Sadece hızlı aşı geliştirmeye değil, aynı zamanda yeterli dozları üretmeye de hazırlıklı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

'mRNA TEKNOLOJİSİ BİRÇOK ALANDA KULLANILABİLİR'

Şahin, Pfizer/BioNTech aşısında kullanılan mRNA teknolojisinin ileride çok çeşitli alanlarda da yarar sağlayacağını aktardı. Bu teknolojinin kanser tedavisi ile rejeneratif tıpta kullanılabileceğini, aynı zamanda oto-immün ve nadir görülen hastalıkların tedavisiyle mücadelede de faydalı olabileceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)