UEFA Uluslar Ligi'nde günün sonuçları

UEFA Uluslar Ligi grup karşılaşmaları bu gece oynanan maçlarla sona erdi. İtalya ve Belçika gruplarını lider bitirerek Uluslar Ligi finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

İngiltere'ye yenilerek B Ligi'ne düşen İzlandalı futbolcular maçın ardından üzüntü yaşadı. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda UEFA Uluslar Ligi'nin grup karşılaşmaları tamamlandı.

UEFA'nın milli takım düzeyindeki organizasyonunun 2020-2021 sezonu 6'ncı haftası, A, B ve C liglerinde oynanan 18 karşılaşmayla sona erdi.

B Ligi 3'üncü Grup maçında Macaristan'a konuk olan Türkiye, 57'nci dakikada David Siger ve 90+5'inci dakikada Kevin Varga'nın attığı golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Macaristan, bu galibiyetle grubu 11 puanla ilk sırada bitirdi.

Grubun diğer maçında ise Sırbistan, evinde Rusya'yı 10'uncu dakikada Nemanja Radonjic, 25 ve 45+1'inci dakikalarda Luka Jovic, 41'inci dakikada Dusan Vlahovic, 64'üncü dakikada Filip Mladenovic'in golleriyle 5-0 yendi.

İTALYA VE BELÇİKA FİNALLERE KALDI

Günün öne çıkan mücadelesinde İtalya, deplasmanda Bosna Hersek'i 22'nci dakikada Andrea Belotti ve 68'inci dakikada Domenico Berardi'nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup ederek A Ligi 1'inci Grup'ta 12 puanla zirvede yer aldı.

A Ligi 2'nci Grup'ta Belçika, evinde Danimarka'yı 3'üncü dakikada Youri Tielemans, 56 ve 69'uncu dakikalarda Romelu Lukaku, 88'inci dakikada Kevin De Bruyne'nin attığı gollerle 4-2 yendi. Danimarka'nın gollerini, 17'nci dakikada Jonas Wind ve 87'nci dakikada Nacer Chadli kendi kalesine attı. Belçika, 15 puanla grubunu zirvede tamamladı.

Böylece Fransa ve İspanya'dan sonra İtalya ile Belçika da 4 ülkenin mücadele edeceği Uluslar Ligi finallerine kaldı.

Uluslar Ligi'nde tamamlanan maçların ardından Avusturya, Çekya, Macaristan, Galler A Ligi'ne, Arnavutluk, Ermenistan, Slovenya B Ligi'ne yükseldi.

Bosna Hersek, İzlanda B Ligi'ne, Kuzey İrlanda, Slovakya, Türkiye, Bulgaristan C Ligi'ne düştü. Kazakistan, Estonya, Moldova ise C Ligi'nde kalabilmek için play-out maçları oynayacak takımlar oldu.

UEFA Uluslar Ligi'nde günün sonuçları şöyle:

A LİGİ

1. Grup: Bosna Hersek-İtalya: 0-2, Polonya-Hollanda: 1-2

2. Grup: İngiltere-İzlanda: 4-0, Belçika-Danimarka: 4-2

B LİGİ

1. Grup: Kuzey İrlanda-Romanya: 1-1, Avusturya-Norveç: 1-1

2. Grup: İsrail-İskoçya: 1-0, Çekya-Slovakya: 2-0

3. Grup: Macaristan-Türkiye: 2-0, Sırbistan-Rusya: 5-0

4. Grup: İrlanda Cumhuriyeti-Bulgaristan: 0-0, Galler-Finlandiya: 3-1

C LİGİ

2. Grup: Ermenistan-Kuzey Makedonya: 1-0, Gürcistan-Estonya: 0-0

3. Grup: Kosova-Moldova: 1-0, Yunanistan-Slovenya: 0-0

4. Grup: Kazakistan-Litvanya: 1-2, Arnavutluk-Belarus: 3-2

(AA)

Etiketler UEFA Uluslar Ligi