Ucuz baklava izdihamı: Maske var, mesafe yok

İstanbul Esenler'de bayram öncesi ucuz baklava almak isteyenler iki gündür metrelerce uzayan kuyrukta bekliyor. Korona riskine rağmen mesafe tedbirine uyulmuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Esenler'deki Atışalanı Caddesi'nde piyasadan çok daha ucuza satılan baklava için çok sayıda kişi sabah erken saatlerde kuyruk oluşturdu. Tatlıcının önünde oluşan metrelerce uzunluktaki kuyrukta sosyal mesafe kuralı ihlal edildi.

Tatlı kuyruğunda olan bir kişi, "Erkenden geldik. Dün zaten tatlı kalmadı. Sabahın erken saatlerinde bu kadar kuyruk bekleniyordum açıkçası. Arkadaşlar çok erken geldiler kalmadığı için erkenden gelmiş herkes. Arife olduğu için herkes tatlı almaya gelmiş" dedi. 

Evi baklavacıya yakın olmasına rağmen erkenden kuyruğa girdiğini söyleyen Ayhan Yaprak ise "Açılmadan herkes kuyruğa giriyor. Bir iki gündür çok kalabalık. Sabahın erken saatlerinde böyle ise ilerleyen saatlerde daha fazla olacak" diye konuştu. 

ESKİŞEHİR'DE DE 2 TON BAKLAVA 3 SAATTE BİTTİ

Eskişehir'de de dün uzun bir baklava kuyruğu oluştu. Tepebaşı ilçesine bağlı Şeker Mahallesi’nde kilosu 18 ile 30 TL'den satılan 2 ton baklava 3 saatte tükendi. Polis ekipleri korona virüsü tedbirleri nedeniyle kuyruktakileri sık sık sosyal mesafeye dikkat edilmesi konusunda uyarıldı.

Ucuza baklava almak isteyenler virüs riskine rağmen kuyrukta bekledi.

Saat 04.00'te tatlıların geldiğini ve vatandaşların bu saatte sıraya girmeye başladığını ifade eden işletmeci Bülent Özbay, “Dükkanımızı saat 10.00'da açtık. 750 tepsiden oluşan 2 ton baklava getirdik. Bayram olduğu için bugün erken bitti. Sabah 04.00'te Şanlıurfa'dan aracımız geliyor. O saatte de gelip, sıraya giriyorlar. Yoğun talep olduğu için yetiştiremiyoruz. Baklavalarımız kaliteli, lezzetli, fiyatlarımızı da herkesin alabilmesi için uygun tutuyoruz. Bu nedenle talep çok oluyor" diye konuştu.

'ALABİLECEĞİMİ SANMIYORUM AMA BEKLİYORUM'

İki gündür baklava almak için sıraya girdiğini söyleyen Candan Coşkun, "Dün de sıraya girmiştim. Bugün saat 11.00 gibi geldim ama sıra bu şekilde. Bugün de alacağımı pek sanmıyorum ama bekliyorum. Bayram için alacağım. Biz bize geçireceğiz. Gelecek kimsemiz yok ama yine de alıyoruz" dedi.

'MİSAFİR GELMEYECEK AMA ÇOCUKLAR İSTİYOR'

Tam kapanma nedeniyle bu bayram evlerine misafir gelmeyeceğini ancak çocukları istediği için sıraya girdiğini ifade eden Yahya Yıldırım ise şunları söyledi:

"Bugün saat 10.30'da geldim. Daha sıranın arkasındayım. Arkamda 20 kişi var. Önümüzde ise 100 kişiye yakın var. Ben dün de geldim. Saat 12.00'de bitti alamadım. Misafir gelmeyecek ama çocuklar istiyor." (DHA)