Uçağı arıza yapan Kanada Başbakanı Trudeau Hindistan'dan ayrılamadı

G20 Liderler Zirvesi için Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gelen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, uçağının arızalanması üzerine uçuşunu ertelemek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan isimlerden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, uçağında yaşanan 'teknik sorunlar' sebebiyle Hindistan'dan ayrılamadı. Trudeau, arıza nedeniyle uçuşunu ertelemek durumunda kaldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Trudeau ve beraberindeki heyet, 10 Eylül Pazar günü akşam saatlerinde Hindistan'dan ayrılmak üzere havalimanına gelmek üzere yola çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kanada Başbakanlık Ofisi, "Havalimanına gitmek üzere yola çıktıktan sonra Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından CFC001'in teknik sorunlar yaşadığı konusunda bilgilendirildik. Bu sorunlar bir gecede düzeltilebilecek sorunlar değil; heyetimiz başka bir düzenleme yapılana kadar Hindistan'da kalacak" ifadelerini kullandı. Kanada Başbakanlığı, uçakta ne tür bir sorun yaşandığı hakkında detaylı bilgi paylaşmadı. 

TRUDEAU, MODİ İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pazar günü erken saatlerde ev sahibi Hindistan'ın başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelmiş, her iki başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede 'kapsayıcı ekonomik büyüme, düşük ve orta gelirli ülkelere destek ve sürdürülebilir kalkınma için imtiyazlı finans' konuları ele alınmıştı. 

Kanada, bu ay bir açıklama yaparak Hindistan ile yürütülen ticaret anlaşması görüşmelerinin durdurulduğunu açıklamıştı. İki ülke, bu açıklamadan üç ay önce bu yıl içinde bir ön anlaşma imzalamayı amaçladıklarını dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)